Proprietarul Le Bistrot Francais vrea afaceri de 1 mil. euro din gastronomie pentru “epicurieni”
Antreprenorul roman, absolvent de Drept, a locuit timp de 15 ani în Franța, Anglia și SUA, unde de altfel a lucrat în HoReCa, a decis să deschidă în România un business cu produse de lux din import – magazine Comtesse du Barry, ciocolateria Michel Cluizel, un restaurant de sushi și restaurantul Le Bistrot Francais.
Localul Le Bistrot Francais a fost deschis inițial în urmă cu trei ani și jumătate lângă Ateneul Roman, însă în toamna anului 2016, localul a fost relocat într-o clădire din apropiere, cu o capacitate dublă, 62 de locuri și 30 de angajați. Deschiderea restaurantului în noul spațiu a durat trei luni de zile, inclusiv recrutarea de personal, și a dus la o investiție de 600.000 euro, pe care proprietarul speră să o recupereze în trei ani.
Bucătarul șef este Sorin Iftode, însă de doua ori pe an personalul din restaurant este pregătit de un chef francez, Sebastien Grave. Meniul conține preparate din bucătăria franceză, dar conține și produse din Spania, ca jambon, și din România – porcul de Mangalita și trufe din Transilvania.
Citește mai multe pe WALL-STREET.RO.