Ce au învățat profesorii de la elevi

La facultate nu doar studenții învață, ci și profesorii.
De exemplu, experiența didactică i-a adus Norei Dobre numeroase lecții. Într-un top personal, câteva dintre cele mai importante sunt:
- Evitarea momentelor „cringe” – o lecție învățată de la propriii copii, aplicabilă și în sala de curs. Dacă reușește asta, e deja un pas înainte!
- Găsirea echilibrului între corporate și academic – un balans delicat între concizie și detaliu, între pragmatism și teorie.
- Împrietenirea cu problemele – în HR-ul corporate, viteza și soluțiile rapide sunt critice, dar mediul academic a învățat-o să își acorde timp pentru a explora problemele în profunzime.
- Autenticitatea și accesibilitatea – asigurarea unui spațiu sigur pentru întrebări și curiozitate este esențială atât în HR, cât și în educație.
- Umorul este mereu binevenit – indiferent de mediu, creează conexiuni și elimină bariere.
CITEȘTE ȘI: Cristian Popescu: HR-ul trebuie să fie bine ancorat în business
Predatul i-a oferit și o nouă perspectivă asupra gestionării echipelor în compania în care activează. Interacțiunea cu studenții i-a confirmat că transparența, deschiderea spre dialog și crearea unui mediu incluziv sunt esențiale în orice organizație.
La rândul său, Mugur Tolici a descoperit că rolul unui cadru didactic nu este doar de a transmite informații, ci de a crea o experiență de învățare care să îi atragă pe studenți spre descoperire și aprofundare. A înțeles că, dacă profesorului nu îi place ceea ce predă, nici studenților nu le va plăcea să învețe.
Un alt aspect valoros al acestei experiențe este contactul permanent cu tinerii. „Ai sentimentul că timpul stă în loc”, spune el. Mai mult, conștientizarea faptului că informațiile transmise la clasă pot influența alegerile de carieră și dezvoltarea profesională a studenților este una dintre …
Continuarea materialului o găsiți pe site-ul revistei HR Manager.
Foto: ID 49681105 © Ukrphoto | Dreamstime.com