România are potenţialul de a ieşi din categoria „inovatorilor modeşti”
În contextul în care România este privită ca fiind un ” inovator modest”, având o performanţă în materie de inovare semnificativ mai scăzută decât media UE, se resimte puternic nevoia creşterii susţinute a numărului de companii si întreprinderi inovatoare care să activeze pe piaţa românească. Aceeasi tendinţă se manifestă şi în alte ţări din regiune. Aşadar, Innovation Summit militează pentru implementarea unei culturi a inovaţiei la nivelul tuturor organizaţilor din CEE.
„Diversitatea unghiurilor din care este abordată inovaţia, calibrul speakerilor, aplicabilitatea practică a conceptelor şi exclusivitatea audienţei, sunt argumentele principale ale faptului că Innovation Summit este locul ideal pentru liderii vizionari care inţeleg că inovaţia este un proces continuu, necesar şi indispensabil oricărei afaceri” a declarat Cristian Hossu, iniţiatorul summit-ului.
Anul acesta, evenimentul are o structură nouă, rezultată în urma fuziunii celor două direcţii principale pe care au fost construite ediţiile anterioare şi anume Think, partea teoretiă şi strategică a evenimentului şi Make – partea de noţiuni aplicate. Mixul de sesiuni teoretice si practice, va permite participanţilor să dobândească atât noţiuni strategice, cât şi instrumente şi tehnici menite să îi ajute în dezvoltarea unei culturi inovative în cadrul companiilor pe care le conduc sau în care activează.
Speakerii vor susţine prezentări inspiraţionale şi interactive pentru a crea o perspectivă cât mai cuprinzătoare asupra modului în care inovaţia poate fi abordată pentru a reinventa sau a da mai multă forţă businessului. În cadrul evenimentului, sesiunile vor aborda o arie complexă de teme privind inovarea şi schimbarea strategiei, a culturii organizaţionale, noi metode şi tehnici de gândire care ajută la dezvoltarea creativităţii în organizaţii, colaborarea, precum şi menţinerea spiritului competitiv şi rezolvarea problemelor în cadrul unui mediu inovativ.
Agenda completă a evenimentului poate fi accesată aici.
Dincolo de conferinţă, conceptul evenimentului este completat de o expoziţie de elemente de inovaţie din design, artă vizuală şi tehnologie ce le permite participanţilor să acceseze o experienţă inovativă completă, atât cognitiv cât şi sensorial.
Accesul la eveniment se face pe bază de înscrieri online, iar opţiunea early bird este activă până pe 23 aprilie .