Ce li se poate întâmpla celor care dorm prea mult
Un studiu realizat nu demult de către American Academy of Sleep Medicine, indică faptul că riscul de boli coronariene, diabet şi accident vascular cerebral este mai ridicat în cazul celor care dorm prea mult faţă de cei care dorm prea puţin.
După cum explică un expert în medicina somnului, dr. Safwan Badr, un stil de viaţă sănătos şi echilibrat nu se reduce doar la alimentaţie corectă şi exerciţii fizice; durata şi momentul somnului sunt la fel de importante ca şi mişcarea şi hrana. "Este esenţial ca adulţii să doarmă 7-9 ore în fiecare noapte, pentru a beneficia de pe urma somnului, iar lucrul este cu atât mai important pentru cei care suferă deja de o afecţiune cronică.
Probleme legate de somn, precum apneea în somn şi insomnia, apar frecvent la persoanele cu boli cronice şi pot afecta capacitatea de a dormi bine. Specialiștii ne sfătuiesc ca, în cazul în care ne trezim obosiţi,să discutăm cu un medic specializat în medicina somnului, pentru a afla dacă avem vreo problemă. Iar dacă avem, tratarea ei ne poate îmbunătăţi semnificativ calitatea vieţii.