Cum recuperezi până la 60% din banii daţi pe maşina luată în leasing dacă nu mai poţi plăti ratele
Mai mult, prin cesiune şi cei care preiau ulterior aceste autoturisme au de câştigat, deoarece pot negocia avansul şi ratele ulterioare.
„Cesiune.ro oferă avantajul de recuperare chiar până la 60% din banii deja achitaţi. În medie, se recuperează avansul achitat la semnarea contractului de leasing şi mai puţin plăţile lunare, pentru că te-ai folosit de maşină. Chiar dacă este doar o parte din sumă, prin noi reuşeşti să recuperezi. Dacă aştepţi ca firma de leasing să-ţi rezilieze contractul, nu numai că vei pierde tot ce ai plătit deja, dar vei plăti şi sumele datorate, respectiv cele pentru perioada în care nu ai acoperit rata, plus penalizările, plus cheltuielile de judecată”, spune Mihail Cepoiu, Sales Manager la cesiune.ro.
Cei de la firma de cesiune ţin cont de preţul acelui autoturism în piaţă la momentul la care îl preiau de la utilizatorul înscris pe contractul de leasing. Trebuie ca valoarea dorită spre recuperare plus plăţile rămase către societatea de leasing să nu depăşească valoarea de piaţă a acelei maşini.
Odată cu predarea unui contract de leasing prin cesiune se evită mai multe complicaţii inutile, precum găsirea unui client, uneori o adevărată provocare, sau birocraţia, care te poate pune pe drumuri fără rost.
„Din experienţa de trei ani ai Cesiune.ro, putem spune, că o persoană care a predat un leasing auto a recuperat între 30% din sumele deja plătite şi până la maxim 60%. În prezent, în baza noastră de date figurează 3.700 de oferte active”, mai spune reprezentantul firmei de cesiune.
Ce câştigă cel care preia un leasing
Printre motivele care îi fac pe şoferi să apeleze la preluarea unui leasing se numără achitarea unei sume mai mici de bani, în urma negocierii cu titularul de contract, eşalonarea diferenţei de plată în rate lunare în funcţie de bugetul personal şi faptul că nu mai sunt nevoiţi să plătească taxe mari cum ar fi avansul şi taxa de înmatriculare deja achitate.
În baza unui contract de cesiune, noul utilizator va plăti doar o taxă de novaţie, diferită de la o firmă de leasing la alta, însă este de numai 2% (cu aproximaţie) din valoarea rămasă de plată.
Cei care vor să preia un leasing ar trebui să aibă în vedere ca suma cerută să fie rezonabilă şi să studieze cu atenţie termenii contractului: ratele achitate deja, valoarea ratelor pe care urmează să le achite şi banii pe care vor trebui să-i dea cash (suma negociată în contul valorii suportate de actualul titular de contract). În rest, noul utilizator va prelua obligaţiile şi beneficiile vechiului utilizator, urmând ca la termen să plătească restul ratelor rămase până la lichidarea finanţării.