De la romantism, până la bani și creier. Dimensiunea cantitativă a relației romantice în diferitele sale etape
Autorii studiului au constatat că de la prima întâlnire şi până la unirea destinelor, fiecare partener cheltuie în medie peste 6.300 de lire. Suma include cine romantice, cadouri, mutarea împreună, precum și costurile pentru ziua cea mare. Experții estimează că în cazul în care nunta costă 4.300 de lire, partenerii vor trebui să împartă câte 2.150 de lire pentru organizarea evenimentului. Înainte de nuntă, cheltuielile pentru o viaţă împreună costă în jur de 1.560 de lire de partener.
Potrivit 24chasa.bg, menționat de Rador, cea mai mare parte din această sumă se cheltuie pentru a achiziţiona mobilă şi aparatură electrocasnică. De asemenea, studiul arată că, indiferent dacă dragostea va fi permanentă sau în cele din urmă se va stinge, pentru 23% dintre cupluri banii reprezintă cea mai frecventă cauză de scandal.
O conversație
În altă ordine de idei, dar pe același subiect, când suntem îndrăgostiţi, creierele nostre oglindesc creierele persoanelor cu care ne conectăm în mod special! Acest lucru a fost demonstrat într-un studiu de la Princeton University care a arătat ce se întâmplă în creierele oamenilor care devin conectaţi în timpul unei conversaţii. Pentru că maşinile RMN, care pot scana creierele, sunt gălăgioase, nu există posibilitatea ca oamenii din ele să poată ţină o conversaţie. Cu toate acestea, specialiştii au găsit o metodă ingenioasă prin care să îşi determine participanţii să mimeze o conversaţie. Ei au înregistrat o femeie tânără în timp ce povestea, cu mult entuziasm şi o varietate de detalii, evenimentele de la balul ei din liceu! Apoi, fiecare participant a fost rugat să asculte înregistrarea în timp ce creierul său era scanat. În cele din urmă, fiecare subiect a fost rugat să repovestească întâmplarea de la bal, pentru ca specialiştii să poată afla cine a a ascultat cu adevărat şi cine nu.
Rezultatele au fot uimitoare. În unele cazuri, după o perioadă de timp în care ascultătorul procesa informaţiile, patternurile cerebrale le oglindeau pe cele ale persoanei care spusese povestea. În alte cazuri, activitatea cerebrală era sincronizată perfect, neexistând niciun decalaj de timp între vorbitor şi ascultător. În cazuri rare, însă, dacă ascultătorul era foarte atras de poveste, activitatea lui cerebrală anticipa ce urma să povestească cealaltă persoană în unele zone corticale.