Peste 300 de angajaţi ai Vodafone vor construi case pentru familii defavorizate
Beneficiarii caselor sunt patru familii nevoiaşe sprijinite de Asociaţia Diaconia Ajutor Internaţional, care în prezent locuiesc în condiţii improprii. Familiile au o situaţie materială precară, copiii nu au condiţii decente pentru a învăţa, iar singurul ajutor pe care îl primesc este sprijinul oferit de Asociaţia Diaconia.
„A devenit deja o tradiţie pentru noi să venim în sprijinul familiilor care au nevoie de o locuinţă. Sunt familii care trăiesc în condiţii inumane, în case improvizate care reprezintă un real pericol pentru ei şi copiii lor. Anul acesta construim case pentru patru familii din Braşov care nu au un venit constant şi nu îşi pot permite să cumpere o locuinţă. Una dintre case va fi construită special pentru o persoană cu handicap locomotor. Până în prezent 170 de familii au primit sprijinul nostru, iar din toamnă pregătim un alt proiect de construcţii de case într-o altă zonă a ţării”, a spus Florina Tănase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs.
Casele sunt în sistem duplex
Cei 300 de angajaţi ai Vodafone care participă în acest proiect de voluntariat sunt din Braşov, Bucureşti, Constanţa, Craiova, Iaşi, Ploieşti, Târgu Jiu şi Timişoara.
Casele sunt în sistem duplex, au suprafeţe de 99.60 mp şi au trei camere. Construcţia locuinţelor este supravegheată de echipa de specialişti în construcţii a Asociaţiei Habitat for Humanity din Beiuş. Valoarea totală a caselor şi a terenului aferent este de 120.000 de euro. Fundaţia Vodafone a donat 80.000 de euro pentru achiziţionarea materialelor de construcţii, iar Asociaţia Diaconia 40.000 de euro pentru achiziţionarea terenului.
Fundaţia Vodafone, de cinci ani implicată în construirea locuinţelor pentru nevoiaşi
Fundaţia Vodafone România a început construcţia de case pentru familii nevoiaşe încă din anul 2007, când angajaţii companiei au renovat un bloc abandonat în Piteşti, unde locuiau 11 familii.
În 2008, Fundaţia Vodafone a construit zece case pentru familii sărace din Cluj, iar în 2009 a
sprijiinit financiar şi cu voluntari construcţia a 43 de case în judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamţ, Prahova, Timiş şi Suceava.Un an mai târziu, şantierul s-a mutat în zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate în urma inundaţiilor. În acea perioadă, Fundaţia Vodafone a renovat 80 de case în Bacău, Botoşani şi Dorohoi şi a construit o şcoală pentru clasele I-VIII, afectată de inundaţii,
în comuna Ibăneşti din judeţul Botoşani.
În 2011, Fundaţia a construit alte zece case pentru familii sărace din Bălteşti, judeţul Prahova, punând astfel bazele unei comunităţi întregi, care acum beneficiază de locuinţe decente.
Până în prezent, Fundaţia Vodafone a investit peste 1.200.000 de euro în construcţia de case. Totodată, peste 1.200 de angajaţi au participat ca voluntari pe şantiere în diferite judeţe ale ţării.