Ce ar face Bill Gates și Warren Buffett dacă…
Când vine vorba de succes pe plan profesional, Bill Gates şi Warren Buffett au atins de mult timp treptele cele mai înalte. Cei doi au pornit pe drumurile lor glorioase cu câteva decenii în urmă, în circumstanţe diferite de cele de astăzi. Ce s-ar întâmpla însă dacă ar pierde totul dintr-odată şi ar fi nevoiţi să o ia la capăt?
Bill Gates Gates, care a renunţat la Harvard pentru a înfiinţa Microsoft în anii 1970, spune că s-ar orienta spre domenii precum inteligenţa artificială, energie sau biologie, scrie CNBC.
„Cercetările în inteligenţa artificiala se află astăzi la un nivel cu adevărat profund. Va fi fenomenal şi cred că orice legat de această activitate va fi o carieră de lungă durată captivantă”, a afirmat Gates cu ocazia unui eveniment recent desfăşurat la Universitatea Columbia.
În acelaşi timp, planeta trebuie să găsească surse de energie viabile, ieftine şi prietenoase cu mediul, astfel încât inovaţiile vor fi „profunde” şi în acest domeniu, susţine miliardarul. În ceea ce priveşte biologia, Gates este de părere că generaţiile viitoare vor face progrese importante în direcţia combaterii unor afecţiuni precum obezitatea, cancerul şi depresia.
E rândul lui Buffett
Spre deosebire de Gates, Buffett este sigur că ar face aceleaşi alegeri pe care le-a făcut la începutul carierei sale dacă ar trebui să pornească de la zero astăzi. Prin urmare, ar deveni tot investitor. Cel supranumit „oracolul din Omaha” a început să citească despre investiţii pe când era doar un copil şi susţine că este în continuare fascinat de această lume.
„Am temperamentul potrivit. (…) Probabil ca aş da greş cu orice altceva”, a spus Buffet, prezent la rândul său la evenimentul organizat la universitatea pe care a absolvit-o în 1951. Buffett a fost marele câştigător din 2016, când averea sa a crescut cu peste 32 de milioane de dolari în fiecare zi a anului, potrivit CNBC.
„Îi sfătuiesc pe studenţi să caute, în măsura în care este posibil, activitatea pe care ar desfăşura-o dacă nu ar avea nevoie de un job”, pentru că altfel risca să „treacă prin viaţă ca nişte somnambuli”, mai spune Buffett.
Nu în ultimul rând, Buffett explica la un moment dat că oamenii foarte bogați se gândesc ce ar putea face cu averilor lor, însă amână decizia, uneori până în momentul când e prea târziu: "Dacă așteaptă să își scrie testamentul la 90 de ani, șansa ca puterea lor de gândire și voință să fie mai bune decât în prezent este nulă".