Cum să reciclezi calculatoare şi să reintegrezi oameni pe piaţa muncii cu un singur proiect
În tot acest timp angajaţii AFF au colectat peste 240.000 kg de echipamente electrice şi electronice uzate de la companii responsabile, dintre care 65% din echipmentele uzate au fost reciclate, iar 35 % recondiţionate în cadrul atelierului. O mare parte din echipamentele recondiţionate au fost donate către proiecte educaţionale prin programul de donaţii Assoclic. De la înfiinţare şi până acum, prin intermediul Assoclic au fost donate peste 2900 de calculatoare complete ce au ajutat la înfiiţarea a peste 500 de laboratoare IT în cadrul carora 65.000 de beneficiari participă la proiecte educaţionale, de instruire ori reintegrare socială prin unelte informatice.
,,Suntem bucuroşi ca după 3 ani de activitate să putem prezenta o serie de cifre bilanţ ce reprezintă cu mândrie munca organizaţiei,“ a spus Raluca Ouriaghli, Director Executiv Ateliere Fără Frontiere. „Dar mai presus de orice suntem încântaţi că am atins aceste rezultate alături de persoane aflate în dificultate care, prin intermediul atelierului nostru de economie socială şi reinserţie socio-profesională, şi-au putut reconstrui o viaţă normală cu un loc de muncă şi o comunitate din care simt că fac parte. Pentru că ne dorim să ajutăm cât mai multe persoane să înceapă o viaţă nouă, vom diversifica aria de activităţi economice desfăşurate cu producţia de obiecte de marochinărie din banere şi meshuri publicitare reciclate, dar şi alte activităţi de prestări servicii în care putem implica salariaţii noştri în inserţie.“
Flavia Popa, Secretar General BRD-Groupe Société Générale: „Un bilanţ frumos, care ne aminteşte că relaţia AFF- BRD durează tot de trei ani, timp în care BRD a finanțat “Atelierul de inserţiune”, a donat echipamentele DEEE uzate din unitățile BRD din toată ţara şi a contribuit astfel la dezvoltarea programului Assoclic. Felicitări “Ateliere Fără Frontiere”!
Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom: “Parteneriatul cu Ateliere Fără Frontiere este pentru noi un exemplu de buna practică – prin impactul direct pe care îl generează, dar şi prin abordarea sustenabilă. Împreună, am reuşit să aducem în viaţa copiilor din mediul rural deschiderea către o nouă zonă de cunoaştere.“