Știați că furia “răsare” de la primele ore ale zilei? Tehnici ca să nu îți ieși din minți
Depinde cum o gestionăm, potrivit digi.ro. Spre exemplu, de cele mai multe ori drumul de acasă până la serviciu necesită adevărate exerciţii de răbdare pentru şoferi. Furia răsare de la primele ore ale zilei, după cum subliniază unii dintre specialiștii în domeniu.
Furia nu are vârstă, nu face diferenţa pe criterii de sex. Pe scurt, nu discriminează pe nimeni. „Foarte multe cercetări arată faptul că persoane care sunt foarte furioase au o tensiune arterială crescută, au palpitaţii, migrene, mai au durerile acelea musculare pentru că stau încordaţi, că un arc care stă să se rupă, stări de ameţeală, pentru că tot organismul reacţionează în momentul respectiv, se descarcă adrenalină în corp şi automat o să treacă o perioadă până când încerc să revin la nivelul în care eram, calm, şi cu cât starea apare mai des, cu atât efectele asupra organismului sunt mai grave”, spune Adrian Socol, psiholog, citat de către digi.ro.
„Sunt lucruri pe care le auzim tot timpul, dar nu le respectăm în realitate. Să învăţ să respir adânc, astfel să îmi relaxez corpul. S-ar putea să credem că nu ajută, dar pe măsură ce corpul este mai relaxat, noi facem faţă mental mai bine situaţiei. Să învăţ să mut mintea de pe eveniment şi să încerc să număr în minte de la 1 la 10, astfel încât să îi dau minţii timp să îşi ia o pauză, să privească situaţia din alt unghi, să încerc să vorbesc cu cineva despre furia mea, poate nu neapărat cu persoana care a generat furia”, mai adaugă Adrian Socol.
Tot potrivit specialiștilor, atunci când este gestionată cum trebuie, furia poate să fie constructivă, şi nu doar distructivă.