Casa de Insolvență Transilvania a redat în 2013 în circuitul economic 62 milioane de euro prin distribuiri către creditori
„ Anul trecut, prin strategiile propuse, am reușit să redăm în economie peste 62 milioane de euro prin distribuirile către creditori, să salvăm peste 10.000 de locuri de muncă și să menținem procentul procedurilor ce se află în diverse stadii de reorganizare. Pentru noi, rolul insolvenței este de salvare a business-urilor, prin reorganizare, readucându-le însănătoșite în circuitul economic”, a declarat Andrei Cionca, asociat fondator al Casei de Insolvență Transilvania.
În 2013, companiile din domeniul imobiliar aflate în administrarea CITR au cunoscut o creștere notabilă a vânzărilor în procedură. Astfel, proiectul rezidențial Alia Apartments București a vândut aproximativ 62% dintre apartamente după deschiderea procedurii de insolvență, la un preț mediu de 228.500 euro/unitate, iar ritmul de vânzare în cadrul proiectului Mao Life Residence din Cluj a crescut de 5 ori în insolvență față de perioada anterioară acestei proceduri.
Pentru a îi ajuta pe manageri să înțeleagă mai bine procedura insolveței și pentru a o gestiona corect, Casa de Insolvență Transilvania a lansat în 2013 programul „Redresarea business-urilor aflate în dificultate”, un program național de educare și informare a mediului de afaceri român privind restructurările în și în afara insolvenței. Peste 1.300 de manageri și antreprenori din România au participat la seminariile organizate în 7 județe.