Castigatorii concursului biografiei Warren Buffett si a instrumentelor de scris PARKER
Iata numele celor 13 castigatori ai campaniei de abonare extinsa la revistele CARIERE si HR Manager, desfasurata in perioada 1 august – 15 septembrie 2010:
10 instrumente de scris PARKER:
1. Cristian Baba;
2. David Marius Ovidiu;
3. Florina Beatrice Carniciu;
4. George Ghisoiu, GC Consult & Events;
5. Mihaela Alexianu;
6. Ionut Begu, Fabryo;
7. Cosmin Bordea, Microsoft Romania;
8. Alina Madan, Jet Set Planner;
9. Ruxandra Teodorescu, NNDKP;
10. Alina Bunei.
3 exemplare “Bulgarele de zapada – Warren Buffett si viata ca afacere”, Editura Injoy Books:
1. Elena Braica, Fundatia Dinu Patriciu;
2. Teodora Graur, Itol Central Eastern Europe;
3. Monica Miron, Enterprise Concept.
Mai jos, aveti mai multe detalii despre detaliile campaniei:
Ce poti castiga?
-
Unul dintre cele 3 exemplare ale editiei actualizate a cartii „Bulgarele de zapada – WARREN BUFFETT si viata ca afacere”, in curs de aparitie la Editura Injoy Books, Colectia Raftul cu Succes, semnata de Alice Schroeder. Volumul are 944 de pagini si un pret recomandat de 139.90 de lei (TVA inclus).
- Unul din cele 10 instrumente de scris PARKER, design special, oferite de Editura Injoy Books.
Ce castigi garantat?
- O carte de business;
- Editorialele scrise de Richard Branson, fondatorul Imperiului Virgin, pentru varianta tiparita a The New York Times, in exclusivitate in revista CARIERE si pe portalul cariereonline.ro
- Pastilele de leadership scrise de Robin Sharma, unul dintre cei mai apreciati guru in leadership si dezvoltare personala din lume;
- 15% discount la evenimentele organizate de CARIERE;
- 10% discount la cursurile open de training organizate de Trend Consult;
-
Toti cititorii Revistei Cariere, HR Manager, indiferent daca au contractat sau nu abonamentul extins, si utilizatorii portalului cariereonline.ro au parte de un discount in valoare de 25% la comanda cartii „Bulgarele de zapada – WARREN BUFFETT si viata ca afacere” pe baza unui mail trimis pana la 15 septembrie 2010 la noutati [at] injoybooks.ro cu Subject: Cititor Cariere si HR Manager.
Ce trebuie sa faci?
Contracteaza un abonament extins la revista CARIERE (12 aparitii) si revista HR Manager (6 aparitii). Pretul total al abonamentului este de 99.2 de lei (TVA inclus).
Pentru a te abona, intra pe pagina www.cariereonline.ro/abonamente si alege varianta Abonament extins sau contacteaz-o pe colega noastra, Mariela Talmaciu, pe email, mariela.talmaciu [at] cariereonline.ro ori telefonic la numerele 021.410 83 58; 0722.561.573 pana la data de 15 septembrie 2010.
Castigatorii cartii „Bulgarele de zapada – WARREN BUFFETT si viata ca afacere” si ai instrumentelor de scris PARKER vor fi desemnati prin tragere la sorti la data de 16 septembrie 2010. Numele lor vor fi postate in aceeasi zi pe portalul www.carieronline.ro, precum si pe conturile noastre de Facebook, Twitter si LinkedIn.
Pe urmatoarele pagini afli secretele miliardarul Warren Buffett
Bulgarele de zapada – WARREN BUFFETT si viata ca afacere
Editura Injoy Books – Colectia Raftul cu Succes
„O cronica instructiva a succesului financiar intr-un moment in care esecul financiar este pe buzele tuturor… De aici pot fi invatate anumite lectii… Cea mai relevanta: data viitoare cand Warren Buffett va prognoza o criza financiara, ar fi bine sa-l ascultam.“ – The Wall Street Journal
Este pentru prima data cand Warren Buffett a permis accesul unui autor (Alice Schroeder, foto) la timpul sau, la prietenii si familia lui, dar si la partenerii de afaceri sau documentele sale personale, rezultatul fiind o biografie exhaustiva, in care detaliile despre viata personala se combina cu cele de natura profesionala, intr-un melanj impresionant, dezvaluit cu o fluiditate narativa deosebita. Este un act de curaj, fiindca, asemenea tuturor fiintelor umane, si viata lui Buffett a fost un amestec de tarie si fragilitate. Spre deosebire de alte carti, care se rezuma decat la stilul sau de investitii, lucrarea de fata exploreaza filosofia de viata si personalitatea uluitoare a celui supranumit „Oracolul din Omaha“. Este o editie actualizata, in care este explicata detaliat criza financiara si efectele acesteia asupra economiei.
„Viata este exact ca un bulgare. Esential este sa gasesti o zapada buna si un deal cu adevarat lung.“ – WARREN BUFFETT
Warren Buffett este un complex de paradoxuri, care si-a propus sa demonstreze ca si „baietii buni“ pot iesi pe primul loc. De-a lungul anilor si-a tratat investitorii ca pe niste parteneri, a actionat ca indrumator al acestora, iar principala sa caracteristica in calitate de investitor, CEO, membru al diverselor consilii directoare din companii, eseist si orator a fost onestitatea, care l-a insotit pe tot parcursul vietii si in toate actiunile, ajungand la un moment cel mai bogat om din lume si cel care a facut cea mai mare donatie din istorie, si nu oricui, ci fundatiei conduse de Bill Gates, de care il leaga o stransa prietenie.
Indiferent cat de mare este averea sa, mostenirea pe care o lasa Buffett nu se rezuma doar la bani, ci la principiile de viata si ideile cu care a imbogatit vietile celorlalti. Vom vedea astfel de ce Warren Buffett este cea mai fascinanta istorie de succes a vremurilor noastre.
De ce Warren Buffett este, in mod constant, un investitor fenomenal?
De ce Warren Buffett este, in mod constant, un investitor fenomenal?
Sa fie oare faptul ca are abilitatea de a se adapta la fiecare miscare a pietei? Sau faptul ca este intr-o sedinta de tranzactionare permanenta, cumpararand si vanzand actiuni, acumuland taxe si comisioane in tot acest timp?
Nu, nu… Ceea ce-l face pe Warren Buffett sa fie investitorul care fiecare investitor vrea sa devina, este ca el abordeaza investitiile intr-un mod diferit. El traieste pentru a face bani; investitiile sunt scopul sau in viata.
“Regula numarul unu: nu pierde bani. Regula numarul doi – nu uita de regula numarul unu. Regula numarul trei – nu face datorii”.
“Sa fii lacom atunci cand ceilalti se tem si sa te temi atunci cand ceilalti sunt lacomi, dar sa nu crezi ca poti fi mai inteligent decat piata”.
„Scopul vietii este sa fii iubit de cat mai multi oameni posibil dintre cei care vrei sa te iubeasca“.
“Trateaza-ti corpul ca si cum ar fi singura masina pe care o vei avea in viata ta: cocoloseste-l, parcheaza-l in garaj in fiecare noapte, lustruieste-i fiecare rotita si schimba uleiul o data pe saptamana”.
Cand Warren era un baietel care le lua amprentele maicutelor asistente si colectiona capace de sticle, habar nu avea ce o sa ajunga pe viitor. Cu toate acestea, daca l-ai fi intrebat, in timp ce mergea cu bicicleta prin Spring Valley, aruncand ziarele zi de zi, in timp ce mergea prin holurile cladirilor din Westchester, cu pulsul ridicat, incercand sa faca in fiecare zi livrarile la timp, daca vrea sa fie cel mai bogat om de pe planeta, ti-ar fi raspuns din tot sufletul ca da.
Aceasta pasiune l-a facut sa studieze universul a mii de actiuni. L-a facut sa se ingroape in biblioteci si in subsoluri, pentru a rasfoi carti pe care nimeni altcineva nu s-ar fi deranjat sa le citeasca. Statea treaz noptile studiind sute de mii de cifre care ar fi obosit orice alta persoana. Citea in fiecare dimineata fiecare cuvintel din cateva ziare si sorbea Wall Street Journal asemenea unui Pepsi, respectiv, mai tarziu, Coca-Cola. Analiza companiile, petrecand ore intregi vorbind despre butoaie cu o femeie care conducea un magazin al Greif Bros. Despre asigurarile auto cu Lorimer Davidson.
Citea reviste precum Progressive Grocer, pentru a afla cum se aranjeaza un departament de carne. Isi umplea portbagajul masinii cu manuale Moody’s si carti mari, pe care le-a luat in luna de miere. A petrecut luni intregi citind ziare vechi de un secol, pentru a vedea care sunt ciclurile afacerilor, istoria Wall Street, istoria capitalismului sau istoria corporatiilor moderne.
A urmarit asiduu lumea politicii si si-a dat seama cum afecteaza aceasta afacerile. A analizat statisticile economice pana cand a inteles complet ce anume semnifica. Inca din copilarie, citise fiecare biografie pe care o gasise a oamenilor pe care ii admira, cautand lectii pe care le putea invata din vietile lor. Se atasase de oricine il putea ajuta si imitase pe oricine considera ca este inteligent. Nu mai acordase atentie nici unui alt domeniu in afara de afaceri – arta, literatura, stiinte, calatorii, arhitectura – astfel incat sa se poata concentra pe pasiunea sa. Isi definise un cerc de competenta pentru a evita sa faca greseli. Pentru a limita riscul, nu isi facuse niciodata datorii mari.
Nu incetase niciodata sa se gandeasca la afaceri: ce anume facea ca o afacere sa fie buna, ce anume facea ca o afacere sa fie proasta, cum concurau, ce anume ii facea pe clienti sa fie loiali unei companii si nu alteia. Avea un fel neobisnuit de a intoarce problema pe toate partile, ceea ce il facea sa aiba puncte de vedere pe care nu le mai vedea nimeni altcineva. Se inconjurase de o retea de persoane care – de dragul prieteniei pe care le-o acorda, dar si al inteligentei sale – nu numai ca il ajutau, dar se si aflau langa el atunci cand avea nevoie. Indiferent ca vremurile fusesera mai vechi sau mai usoare, nu incetase niciodata sa se gandeasca cum sa faca bani. Si toata acea energie si intensitate de care dadea dovada devenise motorul care ii impulsiona inteligenta sa innascuta, temperamentul si abilitatile.
Warren Buffett era un om caruia ii placeau banii, un om caruia jocul colectionarii acestora ii curgea prin vene, asemenea sangelui.
Volumul “Bulgarele de zapada – WARREN BUFFETT si viata ca afacere”, Editura Injoy Books – Colectia Raftul cu Succes, va fi disponibil exclusiv in librariile Diverta incepand cu 5 august.