La vremuri noi, o nouă abordare a educației
Drept exemplu pentru abordarea aplicativă a școlii, o lecție despre vulcani ar fi predată prin realizarea unei machete la scară a unui vulcan, lucru ce va genera nevoia de a învăța utilizarea de formule matematice, a ustensilelor de măsurat precum şi a geografiei.
Sistemul de evaluare al şcolii se bazează pe evaluări generale, note confidenţiale şi include autoevaluarea (pentru copiii de peste cinci ani). „Vrem să depășim sistemul prin care, dacă ai o zi proastă în ziua evaluării, primești o notă proastă”, spune Cristina Dinu-Popa care, alături de ceilalți învățători, a contribuit la principiile care guvernează școala. „La momentul evaluării, suntem atenți la abilitățile generale ale copilului până în acel moment, și setăm împreună cu el sau ea obiectivele pentru perioada următoare”.
Investiția inițială în deschiderea școlii a fost de cca. 300.000 euro, însă suma va urca la un total de 1 mil. euro în primii cinci ani, odată cu extinderea campusului, a orelor și a grupelor de vârstă ale școlii.
Școala Verita este auditată și acreditată de COBIS (Consiliul Școlilor Internaționale Britanice) pentru aplicarea curriculumului englez și este recunoscută de Ministerul Educației din România. Pentru început aceasta va acoperi segmentul de vârstă 2-11 ani (grădiniță și școala primară) și va crește organic odată cu copiii înscriși până la nivel de liceu. Școala are o capacitate maximă de 120 de copii. De asemenea, ȋnvățătorii au acumulat o experiență de peste 40 de ani în lucrul cu cei mici în România și alte țări, precum Statele Unite, Australia, Germania, Marea Britanie și Canada.
Taxa de studii variază între 4.800 și 6.500 euro.