O clasă altfel pentru rezultate mai bune
Peste 50 de elevi, cu sprijinul Asociației de părinți și a antrenorilor voluntari din cadrul Zburd-Educație prin coaching, s-au implicat și au lucrat împreună de la începutul lunii martie și, alături de Ioana Tatu, specialist in design interior, au creat pentru elevi un design atractiv, dinamic, care le spune povestea.
“La început, ideea de a decora clasa mi s-a părut halucinantă. Apoi, am văzut că este posibil să realizăm acest lucru, dacă lucrăm împreună”, a spus Sorin Ciobanu, elev în clasa a X-a la acest liceu. “Pentru noi este kilometrul zero – ne dorim să continuăm. Noi, la Liceul Mecanică Fină, credem în Moș Crăciun și iată că este posibil să ne realizăm dorințele dacă ne punem în mișcare și solicităm sprijin”, a adăugat Mihaela Berindeanu, profesorul care i-a încurajat pe elevi să înceapă decorarea clasei la începutul anului școlar.
„Întreaga școală a învățat cum este să pleci de la o idee, să faci un prim pas, să realizezi un proiect și apoi să găsești sprijinul necesar în afara școlii, pentru a-ți realiza visul. Împreună, am plantat o sămânță care sperăm să facă școala întreagă mai frumoasă și să încurajeze și alte școli să opteze pentru un mediu mai atractiv pentru învățare, care să-i facă pe elevi să se bucure și să simtă că școala este a lor”, a declarat Simona David-Crisbășanu, coordonatorul proiectului ZBURD – Educație prin coaching.
Inițiativa de decorare a clasei face parte din proiectul ZBURD – Educație prin coaching, bazat pe voluntariat, care urmărește îmbunătățirea rezultatelor în cinci licee cu rezultate slabe la examenul de Bacalaureat. În aceste licee, profesorii, elevii și părinții învață să lucreze împreună, în echipă, și să-și ia soarta în propriile mâini. Cu sprijinul unor coachi/antrenori voluntari care facilitează procesul, o echipă de profesori, elevi și părinți își asumă responsabilitatea pentru îmbunătățirea situației în fiecare liceu, conștientizează problemele, identifică nevoile, găsesc soluții și acționează.