(P) Cât de «sănătoase» sunt companiile din România?
Demersul de cercetare, în urma căruia va fi generat Indicele de Well Being (Organizational Wellbeing Index) are drept obiectiv recunoașterea și premierea celor mai ridicate punctaje, precum și a inițiativelor pozitive legate de acele dimensiuni ale well being-ului măsurate de studiu.
În ce constă proiectul?
Cercetare — în perioada Septembrie-Octombrie. Vor fi măsurate 18 dimensiuni legate de well-being, incluzând satisfacția față de muncă, conflictul muncă-viață personală, implicare în muncă sau obiceiuri de viață sănătoasă.
Eveniment: Gala — vor fi acordate premii companiilor cu rezultate remarcabile și cu inițiative cu impact asupra dimensiunilor măsurate.
„Ca inițiatori al demersului și promotori ai mediului de afaceri, suntem mândri de tot ceea ce aducem nou prin acest proiect. OWB Index nu doar că este primul care folosește un instrument științific dedicat, dar și măsoară dimensiuni de larg interes, cum sunt burnout sau workaholism. Prin parteneriatul cu D&D Research, ne bucurăm că le putem oferi gratuit companiilor participante rezultate extrem de utile pentru dezvoltarea unor politici de bunăstare care să fie eficiente și sustenabile în organizație și care să aducă mai mult „bine” în mediul de business, în general” a declarat Adina Crețu, Marketing Manager Business Review.
„Deși conceptul de well-being este din ce în ce mai prezent în strategiile companiilor din România, la nivel macro există puține date pe care profesioniștii din domeniu se pot baza. De exemplu, D&D Research realizează de peste 15 ani măsurări ale stresului ocupațional, însă acestea sunt, desigur, limitate la compania comanditară. Studiul pe care îl demarăm astăzi duce lucrurile la alt nivel. Va fi prima cercetare de evaluare unificată a gradului de confort psihologic al angajaților români, din minim șapte segmente ale mediului de afaceri. Vom utiliza o metodologie pur cantitativă, iar chestionarul principal, construit în colaborare cu Facultatea de Psihologie și Științele Educației, Universitatea din București – Programul Masteral în Sănătate Ocupațională și Performanța Resursei Umane, este bazat pe modele științifice susținute de cele mai recente cercetări în psihologia aplicată”, explică Dan Petre, Business Developer D&D Research.
La această primă ediție a studiului, universul eșantionului cuprinde următoarele 7 industrii: Pharma & Healthcare, Telecom, IT&C, Professional Services, Retail, Banking & Finance. Orice persoană juridică înregistrată în România, activă de cel puțin 12 luni și cu un număr minim de 50 de angajați ani se poate înscrie la studiu.
Ce beneficii au participanții la studiu?
- Accesul la un instrument științific de măsurare
- Date care permit comparabilitate în cadrul industriei în care activează, precum și raportarea la întregul mediu de business din România
- Informații despre cele mai frecvente antecedente și consecințe ale OWB
- Rapoarte personalizate fiecărei companii
Apel la înscrieri
Dacă sunteți interesat să participați la studiu sau aveți cunoștință despre companii care ar dori să participe și nu știți dacă au fost invitate, vă rugăm să le redirecționați către [email protected].
Pentru mai multe detalii despre acest demers și înscrierea companiilor în proiect, puteți contacta echipa Business Review la adresa [email protected].