Peste 1.200 de studenţi înscrişi la programul “Stagii pe Bune”
Principalele criterii pe baza cărora studenţii au ales un stagiu au fost: cât de mult pot învăţa din stagiul respectiv, cât de atraşi sunt de domeniul în care se desfăşoară stagiul şi care sunt perspectivele de a colabora şi în viitor cu firma care oferă stagiul.
În tot acest timp, şi companiile au desfăşurat activităţile de recrutare. În perioada 13 mai – 3 iunie, procesul de recrutare se încheie şi companiile vor anunţa rezultatele finale, astfel încât, de la începutul lunii iunie, studenţii să desfăşoare stagiile la care au fost admişi. Tinerii participanți la un stagiu de practică vor avea nenumărate avantaje: interacțiunea cu profesioniști în domeniu, posibilitatea de a participa la training-uri și sesiuni de formare teoretică și practică, lucrul în cadrul unor echipe competitive, precum și posibilitatea de a fi angajaţi în cadrul firmei.
Practica de specialitate este cea care are acum un rolul important nu doar la angajare, ci mai ales în formarea profesională a tinerilor. Programul „Stagii pe Bune” a propus ca soluţie pentru studenţii din domeniul IT&C stagii de practică, desfăşurate pe parcursul verii, la mari companii din domeniu, unde pot dobândi experienţă direct de la profesionişti. În cei opt ani de activitate, în cadrul programului “Stagii pe bune”, peste 10.000 de studenţi din marile centre universitare s-au înscris la circa 2.500 de stagii.