Sfaturi şi exemple practice legate de cele mai noi tendinţe în resurse umane
Peste 140 de specialişti au pus în discuție cele mai controversate teme şi noutăţi din domeniul lor de expertiză. În cadrul HR Summit Iaşi s-a vorbit despre engagement, HR Budgeting, concediul de odihnă, motivarea angajaţilor, beneficiile extrasalariale, strategii de recrutare internă, managementul performanţei, perspective de leadership, sisteme de evaluare a performanţelor şi despre cum pot organizaţiile să devină puternice.
8 octombrie, a fost o zi dedicată workshop-urilor. Invitaţii evenimentului au dezbătut teme de maxim interes. Florentina Vasiliu (Xerox) a vorbit despre rolul departamentului de HR ca partener strategic. Radu Panait, Recruitment Leader Central Eastern Europe&Russia IBM, a vorbit despre canalele de recrutare care, pentru compania pe care o reprezintă, au dat cele mai multe rezultate. Andreea Suciu a vorbit despre „Top 5 cele mai controversate întrebări privind solicitarea şi acordarea concediului de odihnă”, discuţie în cadrul căreia a răspuns la întrebări precum: Care este modalitatea la care se apelează în cazul incapacităţii temporare de muncă?; Cum se acordă concediul de odihnă într-un an calendaristic?; Cum se procedează în cazul neefectuarii concediului de odihnă?; Cum se poate raporta concediul de odihnă?; Se compensează în bani concediul de odihnă neefectuat? Mugur Tolici, HR Director în cadrul Băncii Naţionale a României a discutat în cadrul HR Summit despre „Introducerea sistemului integrat de resurse umane în Banca Naţională a României”. Mugur Tolici a ridicat şi problema concurenţei care vine din mediul privat. Acesta a subliniat faptul că BNR are o politică de recrutare care este concentrată şi pe atragerea tinerilor în instituţie, în contextul în care în momentul de faţă aproximativ 15% dintre angajaţii BNR sunt din această categorie.
Următorul eveniment HR Summit va avea loc în Cluj-Napoca, ediție care aduce împreună în primăvara anului viitor peste 140 de specialiști din zona Transilvaniei.