Studenți din 23 de țări participă la Bucharest Summer University 2013
Cea de-a noua ediție a celui mai important program educațional de vară organizat de Academia de Studii Economice, ,,Bucharest Summer University” propune participanților o temă de actualitate pentru realitatea economică actuală: „Information and Governance in the Future Global Economy”. Țǎri precum: Albania, Anglia, Australia, Belarus, Brazilia, Bulgaria, Danemarca, Franța, Germania, Grecia, Italia, Lituania, Nigeria, Mexic, Polonia, Republica Moldova, România, Rusia, Slovacia, SUA, Turcia, Ucraina și Ungaria sunt reprezentate la București de către studenți, de la ciclul licență, masterat și doctorat, ce și-au manifestat interesul pentru ediția de anul acesta. Programul educațional oferă participanților din întreaga lume ocazia să aprofundeze concepte economice de actualitate prin intermediul cursurilor, workshop-urilor și al dezbaterilor cu specialiști din mediul academic și cel de afaceri național și internațional.
Cursurile vor fi susținute de profesori de renume și de specialiști din domeniu, din care amintim: Jiří Strouhal, PhD. (Universitatea de Economie din Praga), Dr. Recep Pekdemir, PhD., (Universitatea din Istanbul), Avi Victor, Senior Manager (KPMG București, România), Ion Anghel, Prof. Univ. Dr. (Academia de Studii Economice din București și membru al Consiliului Internațional de Standarde de Evaluare) sau Raluca Sandu (SKEMA Business School).
În completarea programului de studii, organizatorii au pregătit o întreagă agendă culturalădin care nu vor lipsi activităţile realizate în aer liber, printre care se numără: Global Village – un cadru organizat ȋn care fiecare participant va prezenta un obiect, un obicei specific și simbolic țǎrii sale natale, Bucharest City Tour – participanții se vor plimba cu autobuze speciale supraetajate cu scopul de a vizita principalele obiective turistice întâlnite în capitală, Bucharest Bicycle Tour – parcurgerea principalelor bulevarde ale orașului pe biciclete cu scopul tragerii unui semnal de alarmă privind poluarea tot mai accentuată din capitala țării, Wine Tasting – participanții vor putea degusta o selecție de vinuri romȃnești; serile tematice, petrecerile precum și o excursie în țară cu vizitarea principalelor obiective turistice (Castelul Peleș, Castelul Bran, Transfăgărășan, Bâlea Lac, Sibiu, Brașov). Toate acestea au scopul de a favoriza interacţiunea şi comunicarea, oferind astfel participanților oportunitatea de a se cunoaşte şi de a se familiariza cu aspecte importante ale culturii româneşti.
La sfârşitul celor două săptămâni ale şcolii de vară, în urma susţinerii unor probe scrise de verificare a cunoştinţelor, participanţii vor putea obţine diplomă de participare şi 5 puncte credit transferabile internaţional (ECTS) pe care studenţii la ciclurile de licenţă, masterat sau doctorat le vor putea folosi la universitatea de proveniență.