Tehnologia îi stresează pe europeni. Ce spun românii
Realizat în decembrie 2016 de către cei de la E.ON și Kantar EMNID, studiul a chestionat aproximativ 8.000 de cetățeni din Germania, Marea Britanie, Italia, Cehia, Ungaria, România, Suedia și Turcia. Astfel, maghiarii și britanicii s-au dovedit europenii cei mai nemulțumiți de acest aspect, cu 46% dintre respondenți care afirmă că tehnologia le face viața mai dificilă. Mai mult, 52% dintre unguri sunt convinși că tehnologia este motivul principal pentru care viețile lor sunt mai stresante decât în urmă cu zece ani, lucru cu care sunt de acord și 51% dintre cetățenii Cehiei.
ROMÂNII, ÎN MEDIA EUROPEANĂ
Creșterea utilizării tehnologiei nu e privită însă cu ochi critici de toată lumea. Două treimi din populație consideră că aceasta aduce îmbunătățiri evidente în privința confortului și economisirii de energie și le face viața mai simplă. Cei mai mari „fani” ai tehnologiei sunt italienii (87%) și turcii (84%), urmați de cetățenii din România.
81% dintre români declară că tehnologia din propriile locuințe le ușurează traiul zilnic și, pe deasupra, le sporește confortul. În același timp, o treime dintre respondenții din țara noastră consideră că tehnologia duce, în același timp, la creșterea stresului, iar trei sferturi că aceasta ajută la economisirea de energie. În comparație, această idee e împărtășită de 64% dintre germani și doar 46% dintre suedezi.