Tranziția de la școală la viața activă
În data de 6 octombrie, în cadrul unei conferințe de presă, au fost prezentate rezultatele parțiale ale studiului APT privind modul în care studenții se raportează la propria lor carieră, din perspectiva așteptărilor și a opțiunilor lor, precum și competențele critice pentru integrarea pe piața muncii.
Proiectul a început în mai 2014, iar acum, la final, se trage linie și se analizează rezultatele, atât prin cifre raportate la indicatorii propuși, cât și prin impactul asupra celor 386 de studenți consiliați, dintre care 196 au efectuat și stagii de practică.
Valoarea SIMACTIV a fost de 450.000 de euro și a avut ca parteneri educaționali 16 universități, printre care Universitatea Titu Maiorescu, de unde au provenit peste 100 de studenți incluși în program. Provocarea cu care s-au confruntat cei 30 de oameni care formau fiecare echipă de studenţi a fost să își găsească parteneri de practică, iar activitățile acestora să se regăsească între cele 27 de domenii de studiu ale studenților.
Din perspectiva indicatorilor asumați ai proiectului, rezultatele obținute au înregistrat depășiri între 7,2% și 30,7%. Numărul studenților consiliați a fost de 386 (față de 360, ținta asumată), dintre care 196 au efectuat stagii de practică (față de ținta de 150), iar numărul celor angajați în urma stagiului de practică a fost de 17, față de 15, numărul estimat inițial.
O importantă extindere a limitelor proiectului a fost suplimentarea subvenției pentru toți studenții care au efectuat stagii de practică, de la 500 de lei, suma prevăzută în proiectul inițial, la 800 de lei.