5000 de oameni sunt așteptați să se înscrie în Career Refresh, un curs gratuit ca răspuns la fenomenul demisiilor în masă
În luna mai, românii pot participa gratuit la Career Refresh, un program de consiliere în carieră menit să-i ajute să-și dea seama care este direcția profesională spre care vor să se îndrepte. Programul susține intenția oamenilor de a-și schimba jobul, în contextul în care asistăm, pe plan mondial, la un trend de renunțare în masă la locul de muncă – Marea Demisionare (The Great Resignation), după perioada pandemiei.
Career Refresh este gândit și implementat de Mihai Zânt, Cristina Chiș și Viorel Bucur, traineri și coachi internaționali, co-fondatorii Career Shift, programul care propune un proces complet de transformare a carierei. Cu alte cuvinte, ei îți pun la dispoziție resursele necesare pentru a-ți da seama ce îți dorești de la cariera ta, ce abilități poți monetiza și ce opțiuni ai pentru a face schimbările dorite în viața profesională.
„De obicei, cariera ne ocupă peste două treimi din viața activă. De la momentul în care o persoană ajunge să câștige peste nevoile de bază urmează o altă criză. Cea de sens și de contribuție. Avem o motivație intrinsecă de a lăsa ceva în urmă, de a avea un impact pozitiv în lume sau în viețile altor oameni. De aceea este important să ne asumăm acest drum al carierei și să lucrăm conștient la a găsi ceva care să se potrivească valorilor noastre. În Career Refresh poți să-ți faci o strategie de carieră, să depășești frici și blocaje și să-ți faci un plan concret pentru a ajunge unde dorești.” (Mihai Zânt, co-fondator CareerShift.ro)
Programul durează patru zile (9-12 mai 2022) și are loc live, pe Zoom, între 19-20.30, sub îndrumarea celor trei specialiști și a unei comunități extinse de formatori și coachi certificați. Înscrierile se fac online, până pe 8 mai, pe platforma www.careershift.ro – https://careershift.ro/program-gratuit-career-refresh.
La nivel mondial, în perioada pandemiei, milioane de oameni și-au dat demisia, în căutarea unor locuri de muncă mai flexibile, care să le aducă satisfacții mai mari. După ce angajații au văzut că pot fi eficienți și lucrând de acasă, ei au început să-și dorească să muncească remote în continuare. Salariile mai mari, beneficiile și flexibilitatea sunt noile aspecte pe care oamenii le caută cel mai mult, în 2022.
Mihai Zânt spune că România nu face excepție de la mișcările pe care le observăm în Vest: „De obicei, ajung și la noi, cu o întârziere de câteva luni. Lucrând pe de o parte cu mii de profesioniști care își caută cariere mai potrivite și cu alte sute de lideri din companii, care vor să găsească modalități să-și țină oamenii în pozițiile actuale, vedem că ne îndreptăm spre același fenomen de reașezare. Un aspect care potențează acest lucru este întoarcerea la birou și implementarea modului de lucru hibrid. 92% dintre angajați vor să lucreze hibrid și companiile care nu sunt pregătite să ofere asta vor fi primele care vor avea de suferit. Dacă peste 50% dintre angajații români aveau intenția demisionării, putem spune cu destulă siguranță că cel puțin 95% dintre aceștia se vor reangaja. Deci vom avea un fenomen de schimb de joburi într-o mare parte a economiei.”
Conform unui studiu realizat de LinkedIn, aproape 71% dintre lideri și manageri simt presiunea de a schimba politica firmei în ceea ce privește munca de acasă. Acest lucru se întâmplă pentru că 87% dintre angajați ar prefera să lucreze remote cel puțin jumătate din timpul de lucru. 58% dintre angajatori sunt dispuși să se adapteze și consideră că acest lucru ar putea fi în beneficiul ambelor tabere.
Un alt studiu studiul condus de Willis Towers Watson, lider mondial în consultanță pentru companii, arată că aproape 4.3 milioane de americani și-au dat demisia în luna ianuarie, iar în noiembrie 2021, 48 de milioane de angajați au plecat de la locurile de muncă pe care le aveau, stabilind astfel un record al anului 2021. Peste 56% dintre ei au spus că își doresc salarii mai mari, iar 41% ar pleca la un alt loc de muncă pentru o mărire salarială de 5%.
Pe de altă parte, în ultimii ani, burnout-ul a fost recunoscut oficial ca boală, de Organizația Mondială a Sănătății. Din sondajul realizat de PWC (Future of Work and Skills), 74% dintre respondenți spun că oamenilor le este foarte greu să păstreze echilibrul între volumul de muncă și timpul personal, atunci când lucrează de acasă. Acest lucru duce la un nivel mare de stres și la alte nemulțumiri și demisii.
Informații:
Career Shift este un program care susține un proces complet de schimbare a carierei, care îmbină mulți ani de experiență în coaching și training a unei echipe de profesioniști (traineri cu background științific, de business, HR, consultanță și coaching în Europa). Mai multe informații sunt disponibile pe site-ul careershift.ro.
Despre fondatori:
MIHAI ZÂNT
Cu o experiență de peste 10 ani în conducerea echipelor corporate și a comunităților, Mihai a condus un Incubator finanțat cu fonduri UE (2.4 MEur) prin al cărui program de pregătire au trecut peste 600 de antreprenori și care a finanțat 36 de afaceri din Diaspora. El face acum coaching, mentoring și consultanță pentru mai multe antreprenori prin sesiunile sale, Impact Leverage Sessions.
CRISTINA CHIȘ
Creativă, non conformistă cu un background puternic în transformarea digitală și științele comportamentale, Cristina a lucrat în resurse umane, marketing și management de proiect în franceză, engleză și română, în multinaționale din Paris (Orange, Nokia / Alcatel Lucent) și România. Coach-uiește grupuri și ține traininguri de mai bine de 18 ani.
VIOREL BUCUR
Viorel este Senior Professional Coach și Consultant cu experiență de peste 10 ani în științe comportamentale, sociologia organizațiilor și antreprenoriat tehnologic.
A implementat programe de transformare comportamentală pentru companii din domeniul asigurărilor, automotive, finanțe, tehnologie și media, dezvoltând modele de schimbare comportamentală care integrează cu succes medii culturale diferite din țări precum Franța, UK, România, Olanda, Belarus și Statele Unite.