8.000 de „Mega Copaci” plantați de Enel și MaiMultVerde în Parcul Natural Comana
„Mega Copacul” este un proiect care a luat naștere în noiembrie 2012, când compania s-a angajat, în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, să planteze un copac pentru fiecare 10 MWh de Energie Verde consumată de către clienții săi. Produsul Energie Verde, disponibil doar pentru clienții de pe piața concurențială, oferă companiilor din România oportunitatea de a achiziționa electricitate provenită exclusiv din surse regenerabile și de a sprijini astfel reducerea emisiilor de carbon. Un proces certificat de o entitate independentă conferă clienților care optează pentru Energie Verde garanția că au acces la energie produsă din surse regenerabile.
Pachetul Energie Verde poate fi achiziționat de orice companie care dorește să acționeze responsabil față de comunitate, mediul înconjurător și față de generațiile viitoare, fiind deja ales de un număr de companii din domenii variate de activitate, precum turism, retail, telecomunicații. Printre clienții care au optat recent pentru pachetul Energie Verde, arătându-și astfel grija pentru dezvoltarea sustenabilă și reducerea impactului asupra mediului înconjurător se numără și companiile de telecomunicații COSMOTE România și Romtelecom.
Parcul Natural Comana este o arie protejată de interes național situată în județul Giurgiu, aproape de București, și foarte frecventată de turiști. Cu o suprafață de 24.963 ha, parcul reprezintă o zonă specială de conservare cu regim de protecție pentru specii de floră și faună, fiind declarat Sit Ramsar. În trecut, specia predominantă în zonă era stejarul, dar, în ultimele decenii, a ajuns să fie inlocuit de specii invazive sau mai puţin valoroase din punct de vedere ecologic (îmbunătăţirea calităţii aerului şi solului, absorbţia de CO2, emisia de O2). În aceste condiţii, planul Ocolului Silvic Comana şi al Administraţiei Parcului este de a reintroduce stejarul prin acţiuni de plantare controlate (anumite zone şi anumite specii ajutătoare) pentru a îmbunătăţi calitatea mediului şi a ajuta la refacerea biodiversităţii care a dus la declararea aceastei zone arie protejată de interes naţional şi internaţional.
Proiectul Enel „Mega Copacul” a fost lansat în noiembrie 2012, când 700 de copaci au fost plantați de voluntarii Enel și ai Asociației MaiMultVerde, în baza consumului de Energie Verde înregistrat până la acea dată. Toate activitățile au fost realizate cu sprijinul Ocolului Silvic Comana. Astfel, de la lansarea proiectului „Mega Copacul” au fost plantați, în total, 13.000 de copaci în Parcul Natural Comana.