Terapia cu animale. Sute de copii și bătrâni s-au bucurat de vizitele câinilor de la „Doctor cu 4 lăbuțe”
Cei 9 câini au ajuns la mai multe organizații – Asociația Down Plus București, Asociația Învingem Autismul, Asociația Help Autism, Facultatea de Sociologie și Asistență Socială din București, Asociația MagiCamp, Asociația Creștină Sfântul Nicolae și Sfântul Alexandru, Asociația de Medicină Pentru Sănătate Publică și Asociația Ateliere Protejate – și au adus bucurie copiilor și bătrânilor.
«„Doctor cu 4 lăbuțe” este cel mai mare proiect finanțat pe care echipa de Terapie și Activități Asistate de Animale l-a avut până acum. Cu ajutorul finanțării Fundației Orange am reușit să ajungem împreună cu cei 9 câini neobosiți la sute de persoane care aveau nevoie de noi. Pe parcursul acestor luni, echipele noastre au vizitat numeroase centre de copii cu dizabilități, centre de seniori, tabăra pentru copii cu afecțiuni oncologice – MagiCamp, dar am organizat și evenimente proprii de socializare a copiilor tipici cu cei atipici, ce au avut loc la terenul nostru de antrenamente. Toate reușitele acestea nu pot decât să ne bucure, să ne dea putere și speranța că tot ceea ce facem are un real ecou în viețile beneficiarilor noștri», a spus Luciana Manole, coordonator al echipei de TAAAB.
Proiectul „Doctor cu 4 lăbuțe” s-a desfăşurat pe o perioadă de 6 luni și a avut o valoare totală de 39.180 lei, din care 24.400 lei reprezintă contribuţia Fundaţiei.
„Acest proiect este despre ce iubesc eu cel mai mult: oamenii și animalele și despre relația deosebită care se poate crea între noi dacă ne deschidem inima. În cele 6 luni de proiect am învățat multe despre coordonarea unui proiect de filantropie și am cunoscut oameni minunați, cărora nu le este frică să își asume schimbarea pe care vor să o vadă în lumea din jurul lor,” a declarat Raluca Niță, coordonator al proiectului, angajat Orange România.
Proiectul este finanţat în cadrul concursului „Susţine un ONG!” ediția 2017, prin care Fundația oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai companiei. Rolul acestui program este să crească în rândul angajaților gradul de conștientizare în privința activităților de filantropie, de voluntariat și implicare în folosul comunității și totodată să îi familiarizeze cu scrierea de proiecte și coordonarea implementării lor.