Voluntarii GDF SUEZ Energy România şi Chance for Life au predat lecţii despre energie la ,,Şcoala Altfel’’
Lecţia despre energie face parte din programul educaţional extraşcolar ,,Întâlnire cu energia’’, iniţiat de GDF SUEZ Energy România în anul 2007, ce are drept scop transmiterea unui conţinut informaţional suplimentar elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie în general, cu accent pe gazul natural.
Echipele mixte de voluntari au mers în nouă şcoli din Bucureşti, Berca, Buzău, Craiova, Focşani, Târgovişte şi Piteşti. Lecţia a fost bazată mai mult pe momente interactive şi jocuri care să faciliteze atât transmiterea conţinutului informaţional către cei mici, cât şi retenţia noţiunilor noi. Metano, mascota gazului natural, a înlesnit sarcinia lectorilor, captând atenţia elevilor. Pentru concretizarea noţiunilor predate, voluntarii au utilizat un set de planşe pedagogice şi experimente legate de noţiunile predate.
300 de elevi au beneficiat de o experienţă inedită în cadrul lecţiei despre energie
Aproximativ 300 de elevi s-au bucurat de o experienţă inedită în cadrul lecţiei despre energiei şi au primit la sfârşitul lecţiei broşura ,,Întâlnire cu energia’’, un joc test despre gazul natural şi brelocuri cu mascota Metano. Cadrele didactice au fost implicate activ în această acţiune de educaţie non-formală şi au fost încurajate să reia lecţia şi în viitor.
Teodora Ispas, voluntar GDF SUEZ Energy România în acest program ne-a declarat : ,,Îmi place să ma implic în astfel de programe pentru că cea mai mare răsplata a mea este bucuria transmisă de copii la sfârşitul lecţiei, iar feedback-urile lor sunt întotdeauna sincere. M-a emoţionat nespus de tare o fetiţă care m-a întrebat când voi mai veni la ea în clasă împreună cu Metano pentru a le povesti lucruri frumoase despre energie’’.
Educaţia constituie una dintre direcţiile strategice de responsabilitate socială ale GDF SUEZ Energy România, compania îndreptându-şi atenţia asupra celor mici, deoarece ei trebuie să conştientizeze necesitatea utilizării în mod raţional a resurselor energetice pentru a contribui la o dezvoltare durabilă a societăţii.
,,Întâlnire cu energia’’, drumul gazului natural de la extracţie până la locuinţe
Programul ,,Întâlnire cu energia’’constă în două lecţii privind tipurile de energie, drumul gazului natural de la extracţie până în locuinţe, economia de energie şi utilizarea în siguranţă a gazului natural. Lecţiile programului sunt susţinute de către angajaţii GDF SUEZ Energy România şi voluntarii Chance for Life.
Lansat în octombrie 2007, programul ,,Întâlnire cu energia’’ s-a desfăşurat în 258 şcoli din 19 oraşe, implicând peste 19.000 de elevi. Începând cu anul 2009, circa 55 de voluntari din cadrul companiei au participat în acest program.
Responsabilitate socială
GDF SUEZ Energy România, îşi construieşte strategia de implicare în comunitate, susţinând proiecte din următoarele domenii : educaţie, social, protecţia mediului, sport, cultură şi sănătate. Prin programele şi acţiunile de responsabilitate socială pe care le iniţiază sau le sprijină, compania doreşte să contribuie la o viaţă mai bună a comunităţilor locale pornind de la valorile sale : exigenţă, angajament, îndrăzneală, coeziune.
GDF SUEZ Energy România, filială a Grupului GDF SUEZ, este unul dintre cei mai mari furnizori de gaze naturale din România având 1,3 milioane de clienţi. În 2009, GDF SUEZ Energy România a intrat pe piaţa furnizării de energie electrică pentru clienţii business. Distrigaz Sud Reţele, filiala de distribuţie a GDF SUEZ Energy România a fost înfiinţată în martie 2008 ca urmare a separării activităţii de comercializare de cea de distribuţie.
Fundaţia Chance for Life (www.chanceforlife.ro) este o organizaţie neguvernamentală înfiinţată în anul
2000, a cărei misiune este să dezvolte comunităţile din România, susţinând educaţional, emoţional şi social copiii şi tinerii. Chance for Life îşi propune să formeze spiritului civic al copiilor şi să dezvolte dorinţa şi capacitatea acestora de a se implica în viaţa comunităţilor în care trăiesc. Principalele proiecte, se desfăşoară în Bucureşti, Sulina şi Sibiu.