Voluntarii Petrom au reamenajat stadionul de rugby din Băicoi
Clubul Sportiv Aurora Băicoi găzduiește peste 100 de copii, fete și băieți, cu vârste cuprinse între 8 – 16 ani, antrenați de o echipa tehnică formata din doi antrenori și un coordonator voluntar. Clubul permite accesul tuturor copiilor, indiferent de posibilitățile materiale. Micii rugbiști de 10 ani sunt deja vice-campioni naționali la mini-rugby. Stadionul pe care se antrenează a fost preluat de la Primăria Băicoi în primăvara acestui an, inițial sub forma unei foste arene de fotbal, abandonată în urmă cu nouă ani.
Campionatul de Voluntariat
Implicarea Petrom a venit în urma unor analize a nevoilor comunității, iar acțiunea a fost integrată sub umbrela Campionatului de Voluntariat, proiect care promovează implicarea în comunitate în rândul angajaţilor companiei.
“Am încheiat a doua ediție a Campionatului Voluntariat Petrom cu o acțiune dedicată viitorilor campioni ai României la rugby. Membrii echipei CS Aurora Băicoi ne-au arătat că au toate atuurile pentru a ajunge departe. La fel și angajații Petrom, care s-au implicat cu multă pasiune în această acțiune de voluntariat.”, a declarat Mona Nicolici, Manager Relaţii Comunitare Petrom.
La finalul activităților de voluntariat, toți cei prezenți au participat la ateliere de inițiere în rugby susținute de antrenori ai Federației Române de Rugby (FRR). Surpriza zilei a fost meciul demonstrativ organizat de FRR între două echipe naționale de juniori.
Voluntarii au participat la un atelier în care au deprins jocul cu balonul oval și au primit inițierea în sport
“Magia sportului cu balonul oval a fost descoperită de angajații Petrom în Campionatul de Voluntariat. După acțiunile de reamenajare, voluntarii au participat la un atelier în care au deprins jocul cu balonul și au primit inițierea în Rugby (varianta de joc non-contact) ”, a declarat Marian-Florin Ofileanu, Director Regional de Dezvoltare Muntenia, Federaţia Română de Rugby.
“Clubul de rugby CS Aurora Băicoi reprezintă o mândrie pentru noi. Copiii aceștia vor duce numele comunității noastre mai departe în drumul lor către succes. Sprijinul nostru nu se oprește aici, vom încerca să îi susținem în viitor și să putem spune, apoi, că am contribuit la formarea viitorilor campioni în rugby. Alături de voluntarii Petrom am reușit sâmbătă să dăm un exemplu comunității noastre.” spune Ciprian Stătescu, primar Băicoi.
Despre Campionatul de Voluntariat Petrom 2012
Campionatul de Voluntariat Petrom este o inițiativă demarată în 2011 prin care compania promovează voluntariatul în rândul angajaților, oferindu-le acestora oportunități concrete de implicare în comunitățile în care compania desfășoară operațiuni de business. Acțiunile de voluntariat sunt alese în funcție de nevoile comunității și în urma consultărilor cu reprezentanții locali – autorități, ONG-uri, cetățeni etc.
În 2012, Campionatul de Voluntariat Petrom s-a desfășurat în 5 comunități. Astfel, la Corbu (Constanța), voluntarii au ecologizat 3 km de plajă; la Clejani (Giurgiu), s-a organizat primul Festival de Tradiții și Meșteșuguri care a promovat obiceiurile din zonă pentru identificarea oportunităților pentru dezvoltarea comunității. La Schela-Negrea (Galați) s-a amenajat primul loc de joacă pentru copii, iar la Zemeș (Bacău) s-a organizat în premieră o competiție de mountain-biking.
Rezultatele Campionatului de Voluntariat Petrom, ediția 2012:
- Peste 400 de voluntari implicați;
- 650 de kilograme de deșeuri colectate de pe plaja Corbu și trimise spre reciclare;
- Peste 1.000 de participanți la primul festival de meșteșuguri și tradiții din Clejani;
- Peste 200 de copii din Negrea (Galați) se bucură de primul loc de joacă din localitate;
- 130 de cicliști au participat la prima ediție a competiției de mountain-biking din Zemeș, punând orașul pe harta competițiilor cicliste din România.
Peste 100 de tineri înscriși la Clubul Sportiv Aurora Băicoi își pot desfășura antrenamentele în condiții decente datorită lucrărilor de recondiționare ale stadionului.
La ediția din 2011 a Campionatului de Voluntariat, peste 150 de angajați Petrom s-au implicat ca voluntari în 25 de acțiuni. Mai mult, o parte dintre ei colaborează și acum cu ONG-urile în cadrul cărora s-au implicat în activități.
"Respect pentru Viitor" este un amplu program iniţiat de Petrom, la începutul anului 2007, prin care răspundem nevoilor societăţii şi mediului înconjurător.
"Respect pentru Viitor" este concretizarea principiilor noastre, care stau la baza dezvoltării durabile. Credem că nevoile prezentului pot fi satisfăcute cu respect pentru generaţiile viitoare şi pentru aceasta am ales să tratăm aspectele legate de mediu şi cele sociale ca parte integrantă a conduitei noastre de business.