Florile Bach – Putere şi echilibru în faţa situaţiilor de mobbing şi bullying din şcoli, de la locul de muncă, precum şi din viaţa de zi cu zi!
Suntem hrăniţi aproape fără voia noastră de ştiri negative , poluaţi vizual şi fonic , oricâte eforturi am face să evităm aceste situaţii. Ne e din ce în ce mai dor de frumos, căutăm binele şi reflectăm asupra felului în care lumea a ajuns aşa. Fenomene ce par a scăpa de sub control ne fac să asistăm neputincioşi şi să ne întrebăm : Cum e mai bine ? Ne îndepărtăm prea mult de trăsături alese precum omenia .Indiferenţă , egoismul , invidia, iubirea de sine , lipsa de respect , de înţelegere , de bun simt , au transformat omul modern într-un consumator de lucruri toxice şi generator de comportamente ostile , agresive .
Pentru a pregăti adulţi adaptaţi mediilor din ce în ce mai competitive , familia şi şcoală au încurajat în ultimii ani comportamente din cele mai deviante , crescând astfel procentul persoanelor lezate de „îndrăzneala ’’ caracteristică conduitei unora dintre indivizi.
Persoanele agresate sunt de obicei bine educate
Fenomene nocive precum mobbing-ul, bullyingul-ul şi ciberbullying-ul se manifestă din ce în ce mai des şi în instituţiile , firmele , şcolile , cluburile de sport din ţară noastră sau în diverse alte împrejurări.
Mobbing-ul reprezintă exercitarea prin acţiunea coordonată a mai multor persoane de tensiuni generate de comportamentul acestora asupra altor indivizi un timp mai îndelungat , creând un permanent cadru de atac şi stres psihic major , cu efecte importante asupra stării de sănătate a persoanelor vizate.
Discreditarea prin bârfe şi zvonuri legate de viaţă personală sau profesională , divulgarea micilor secrete între colegii de şcoală sau chiar de serviciu , izolarea prin diverse metode puse la cale în grup, ignorarea prezenţei , desconsiderarea , ridiculizarea , jignirea – sunt comportamente menite a înlătura un coleg de serviciu sau a demobiliza un coleg de şcoală în grupurile de adolescenţi şi tineri, într-un mediu competitiv , măcinat de invidii , resentimente, în situaţii de reducere de personal.
Bullying-ul şi Ciberbullying-ul prin folosirea internetului reprezintă de asemenea dorinţa unor indivizi de a umili printr-un comportament abuziv alte persoane , folosind intimidarea şi ameninţarea prin violenţă spontană sau planificată , verbală şi chiar fizică .
Scopul acestor agresivităţi psihologice sau oricăror altfel de forme de violenţă este acela de a dezvoltă o supremaţie a poziţiei agresorilor şi de reducere a eficacităţii victimelor în faţă comportamentului abuziv. De obicei agresorii sunt la rândul lor persoane agresate în mediul lor familial sau la locul de muncă , persoane nesigure pe sine , complexate , care au trăit situaţii neplăcute , care provin din medii lipsite de afecţiune şi care dezvoltă invidii şi răutăţi .
Persoanele agresate sunt de obicei bine educate, cuminţi, oameni frumoşi şi inteligenţi sau persoane timide, liniştite care nu doresc să se implice în conflicte şi divergențe, muncesc şi își duc la îndeplinire cu succes sarcinile de serviciu sau cele şcolare , înregistrând rezultate pozitive şi provocând admiraţie.
Combinaţie de maxim şapte remedii florale
O metodă de tratament blândă şi neinvazivă, la îndemâna tuturor celor care au experimentat astfel de situaţii este Terapia Florală Bach, descoperită între 1930 – 1936 de către Dr Edward Bach , medic imunolog , bacteriolog şi homeopat britanic.
Remediile florale Bach , netoxice şi simplu de administrat , fără efecte adverse vin să armonizeze şi să echilibreze , din strat în strat , conform principiului foitelor de ceapă emoţiile negative trăite sau deficienţele de temperament ale persoanelor implicate în situaţii de abuz , stres psihologic sau violenţă fizică sau verbală. Remedii precum Mimulus , Rock Rose sau Cherry Plum pentru sentimentele de teamă , de panică ajută la regăsirea curajului şi a forţei interioare sau limpezirea minţii şi claritatea gândirii.
Pierderea încrederii în sine poate fi depăşită prin administrarea remediilor florale , efectul fiind acela de dispariţie a melancoliei, îndoielii şi dezamăgirii datorată confruntării cu situaţia neplăcută. Terapia florală Bach, prin picurarea de câteva ori pe zi a unei combinaţii de maxim şapte remedii florale , o anumită perioada de timp în funcţie de profunzimea emoţiei şi de vechimea originii acesteia , are efecte benefice asupra corpului psihoemotional , prin echilibrare şi armonizare .
Starea de sănătate afectată datorită nivelului ridicat de stres la care a fost supus organismul va fi îmbunătăţită. Consecinţe precum starea de depresie , anxietate, oboseală , neîncredere , confuzie , nedreptate , vină, răzbunare , ura pot fi depăşite prin administrarea de remedii precum Olive, Gentian, Holly , Pîne , Clematis, Scleranthus, Crab Apple, Larch.
Eficientă administrării remediilor florale Bach poate fi regăsită şi în cazul dificultăţilor de concentrare ce pot apărea că urmare a expunerii organismului la factorii de stres , în cazul insomniilor şi pentru depăşirea şocului survenit , ducând la creşterea vitalităţii şi a tonusului psihic .
Dr .Edward Bach , în cartea sa “Terapia Prin Flori” ne îndeamnă, adulţi sau copii fiind, să privim opresorii asemeni adversarilor din sport, fără amărăciune, că pe o ocazie de a ne dezvoltă curajul şi individualitatea. Ne învaţă de asemenea că „adevăratele biruințe ale vieţii vin prin dragoste şi blândeţe‚ fără a folosi forţa şi ne încurajează că prin refuzul blând de a ne supune controlului acestor indivizi agresivi, să le oferim ajutorul necesar, cu curaj şi credinţă”.
Când ne iubim aproapele , Dumnezeu săvârșește minuni în mintea şi în inima noastră. Remediile florale Bach acţionează blând şi eficient. Alege să fii puternic şi echilibrat, aducând Terapia Florală Bach în viaţa ta!
Dana Săvoiu – Bach Foundation Registered Practitioner