Laurențiu Dorobanțu, Performance coaching: La capătul oricărui proces este un alt om. Și dacă alocăm puțin timp să înțelegem oamenii, practic înțelegem cum se face un business
Laurențiu Dorobanțu, Fondator Performance coaching, este unul dintre liderii invitați să răspundă în prima ediție a catalogului ”100 de lideri care inspiră”.
”Poate cel mai mare atu pe care îl am este capacitatea de a fi vizionar. Sunt foarte recunoscător pentru asta, deoarece cred că este ceva cu care te naști sau cultivi cumva de mic în subconștient. Și încă un aspect foarte important este capacitatea personală, pe care, cred eu, am reușit să o dau mai departe, de a observa și părțile bune din orice situație”, a spus Laurențiu Dorobanțu, în interviul acordat în ”100 de lideri care inspiră” – Revista CARIERE.
Ce ne-a povestit Laurențiu Dorobanțu:
Reflectând asupra evoluției dumneavoastră, care sunt experiențele care v-au format?
Așa, la cald, am câteva experiențe pe care le-aș putea enumera.
La 25 ani am fost recrutat de a doua cea mai mare companie producătoare de mâncare din lume pentru un rol în Amsterdam. O pot numi o primă experiență de impact, care m-a ajutat să înțeleg că mă pot descurca în orice situație.
La 27 ani am fost admis, chiar cu bursă parțială la un Executive MBA ( fiind printre primii 100 de români care au urmat un astfel de program). Țin să zic asta, pentru că până atunci eu nu luasem nici măcar în clasa 1 premiu, mereu am fost undeva la mijlocul clasei.
La 28 ani, fiind student în cadrul unui Executive MBA în Zagreb, am câștigat din poziția de Team leader modulul de Sales, în condițiile în care jumătate dintre colegii mei erau directori de vânzări acoperind Europa de est sau chiar întregul continent. Din nou am reușit să înțeleg că, dacă pleci în aceleași condiții, poți ajunge în top indiferent de domeniu. Iar acest aspect mi-a mutat focusul într-o direcție productivă, și anume cum pot crea condiții asemănătoare concurenței sau ce pot face să fiu atât de diferit încât să bat condițiile concurenței.
Never give up: Primele 3-4 încercări antreprenoriale care, deși nu au rezultat în faliment, au fost departe de ceea ce îmi doream eu să fie. Însă faptul că nu m-am descurajat și am tot continuat, și am reușit să creez un brand în 2023 în stomatologie (Dental Hope Medical SRL care în doar 20 luni a avut încasări de aproximativ 3 mil EURO, eu luând contact cu industria acum mai puțin de 3 ani) înseamnă un singur lucru: dacă știi să faci un business și ai înțeles principiile de bază, poți să activezi în orice domeniu. Pentru că, cel puțin pentru moment, la capătul oricărui proces este un alt om. Și dacă alocăm puțin timp să înțelegem oamenii, practic înțelegem cum se face un business.
Simțiți că ați atins punctul în care v-ați dorit să ajungeți?
Aici am o vorbă după care mă ghidez: Întotdeauna să-ți dorești mai mult, DAR, și aici e un DAR foarte important, în același timp, să fii mereu recunoscător pentru tot ce ai și ești astăzi.
Cum se compară realizările actuale cu visurile și obiectivele pe care le-ați avut la început de carieră?
Mi-am depășit de mult așteptările inițiale. Însă, așa cum spuneam, mereu vreau mai mult și asta are la un moment dat un efect compus.
Care sunt obiectivele sau visurile pe care încă doriți să le atingeți în viitorul apropiat sau pe termen lung?
Pe termen mediu și lung lucrez la un business care să fie 90% sau chiar 100% independent de mine.
Cine este Laurențiu Dorobanțu
- Antreprenor în serie, autor și performance coach.
- Întotdeauna cu zâmbetul pe buze, în față oricărei provocări, pentru că, așa cum spunea și Steve Jobs: ” We only can connect the docs looking backwards’’.
- Îi place să creadă că este un om corect, bine intenționat, care își dorește să ajute cât mai mult oamenii din jurul său.
Compania: Performance coaching
Este mai degrabă un proces creat în urma experiențelor personale, pe care îl implementează în diferite forme (în calitate de coach sau ca partener în diferite companii), proces care a dat și dă rezultate notabile.
Acest articol este preluat din ediția print a catalogului 100 de Lideri care Inspiră nr. 1/2024