Dezvoltarea noii generaţii de “top-performeri”: mixul ideal de competenţe
Angajatii care vor sa atinga un nivel inalt de performanta trebuie sa fie deschisi spre a colabora cu o mare varietate de oameni si capabili, totodata, de a judeca obiectiv situatiile care apar la locul de munca. Din nefericire, studiul CEB arata ca top-performerii sunt greu de gasit in actuala demografie a fortei de munca, intrucat multi angajati nu poseda acest mix ideal de competente si abilitati, necesar pentru a confirma asteptarile angajatorilor.
„Angajatii din ziua de azi au obiective mult mai ambigue si lucreaza cu o varietate mult mai mare de stakeholderi, astfel ca flexibilitatea si abilitatea de a coopera sunt competente esentiale pentru companiile care cauta un nivel inalt de performanta. De asemenea, deciziile importante de business incep sa fie asumate mai jos in organizatie, ceea ce inseamna o mai mare valorizare a perspicacitatii. Pentru a dezvolta o noua generatie de top-performeri organizatiile trebuie sa cultive acest set de competente si abilitati in randul propriilor angajati si sa fie constienti de schimbarile dramatice care se petrec pe piata muncii”, a spus Conrad Schmidt, responsabilul CEB pe zona de cercetare, citat de globalhrnews.com.
In cadrul acestui studiu, compania CEB a analizat motivatorii si factorii care genereaza performanta in cazul a peste 20.000 de angajati, din peste 40 de organizatii globale. Rezultatele au condus la identificarea a 10 competente cheie, care in varianta combinata fac diferenta intre top-performeri si colegii lor:
1. Abilitatea de a prioritiza.
2. Capacitatea de a lucra eficient in echipa…
Citiţi articolul integral pe hrmanageronline.ro.