Erau odată doi prieteni… Evaluarea şi inspirarea
Dar dacă această abordare depinde exclusiv de context, atunci mi-e teamă că pericolul abia acum se va face simţit. Organizaţiile extraordinare cer lucruri extraordinare de la oameni extraordinari, mereu, nu doar în vremuri extraordinare. Pentru că aceste organizaţii investesc în dezvoltarea oamenilor şi a proceselor, setează şi urmăresc obiective, evaluează, analizează şi propun măsuri în mod constat. Suficient? Este oare de ajuns ce face organizaţia? Este de ajuns un sistem de evaluare pentru a creşte performanţa angajaţilor?…
Dincolo de ce face organizaţia ca entitate, ca organism unitar, managementul extraordinar este cheia care eliberează performanţa extraordinară. Liderii maturi ştiu că, pentru a obţine rezultatele dorite de la angajaţii lor, trebuie să-i implice, să creeze acea legătură de încredere şi deschidere cu ei, să le „vorbească” prin puterea exemplului… să-i inspire.
Cine ne inspiră?
Cel care se regăseşte în viziunea şi valorile companiei şi care are capacitatea de a transmite pasiunea lui şi către ceilalţi. El este liderul inspiraţional, cel care ştie că uneori trebuie să-şi ajute angajaţii să vadă „the big picture” întrucât comunicarea viziunii de ansamblu cu regularitate va contribui la consolidarea motivului pentru care angajaţii rămân în companie.
Liderul inspiraţional îşi ascultă oamenii şi îşi alocă timp pentru a vorbi despre viitorul lor. Un dialog sincer despre planurile de carieră ale angajatului îl ajută pe acesta din urmă să dobândească abilităţile necesare pentru îmbunătăţirea performanţei şi totodată îl ambiţionează…
Citeşte articolul integral pe hrmanageronline.ro.