Care sunt angajații care au de 10 ori mai multe șanse să muncească de acasă decât ceilalți
În actualul context profesional, studiile superioare devin un avantaj inclusiv în ceea ce privește munca de acasă. Pandemia de COVID-19 a dat un puternic imbold acestui stil de lucru, iar studiile recente arată că cei care au astfel de diplome au mult mai multe șanse să obțină un regim de muncă hibrid.
Iar diferența este majoră: potrivit unui studiu realizat în Marea Britanie, angajații cu studii superioare au de zece ori mai multe șanse să lucreze și de la domiciliu, nu doar de la birou.
Potrivit Oficiului Național de Statistică al Marii Britanii, aproape jumătate dintre cei care au funcții de conducere lucrează în regim hibrid (45%).
Spre deosebire de anii 2020-2021, numărul celor care lucrează de acasă a scăzut. Dacă ne raportăm, însă, la perioada de dinaintea pandemiei de coronavirus, modelul regimului hibrid de muncă este cât se poate de prezent.
„Tendința de a munci doar de acasă e mai mică decât în 2021, dar modelul de lucru hibrid a devenit noua normalitate”, arată ONS, cu referire la 25% dintre angajați.
CITEȘTE ȘI: Antreprenori, vă spunem ce vor angajații voștri mai mult: o mărire salarială sau un nou loc de muncă
Cât economisim când lucrăm (și) de acasă
Datele statistice citate arată că, în cazul angajaților care muncesc în regim hibrid (și de acasă, și de la birou), există „economii” în sectoare importante ale vieții, precum odihna și transportul. Toate acestea, dincolo de confort.
- 24 de minute în plus pentru somn
- 15 minute în plus pentru sport
- 56 de minute, economisite în ceea ce privește transportul la și de la serviciu
În Marea Britanie, 28% dintre angajați au, în prezent, contracte de muncă în regim hibrid.
Foto: freepik.com