Ce ne face să fim de neînlocuit
Există foarte multă literatură în direcţia „cum să fii mai …”, însă nu ajunge să o citeşti pe toată, este nevoie de a-ţi dori în permanenţă, din interior, să fii cel mai bun în domeniul în care activezi și te pasionează şi să obţii performanţă. Mediocritatea nu poate fi un deziderat. În nici un caz pentru cei curajoşi să îşi asume propria viaţă, propriile valori. Este nevoie de curaj şi de autenticitate ca să ştii de unde porneşti şi să faci eforturi în mod constant de a deveni mai bun decât tine cel de ieri.
Dorinţa aceasta creează spaţiu pentru exprimarea talentului real şi pentru genialitate. Chiar dacă este vorba de lucruri aparent obişnuite, exprimarea capacităţii la întregul potenţial face diferenţa între indivizi: cei care pot fi înlocuiţi cu uşurinţă şi cei valoroşi cu adevărat. Performanţa deosebită, în orice domeniu de activitate, generează conştientizarea propriei valori, a impactului produs asupra celor din jur, a rolului personal.
Descoperirea sensului şi a valorii pe care o aducem în viaţa celorlalţi ne conferă nouă înşine sens, iar descoperirea acestuia ne face să devenim mai împăcaţi. Şi mai fericiţi. Dacă este să dăm acum, la final de demonstraţie, un sens şi un scop dezvoltării personale, putem trage concluzia că merită să investim pentru a ne asigura posibilitatea de a fi mai fericiţi.
Dezvoltarea personalului în context organizaţional
Oamenii sunt cea mai importantă resursă şi cea mai valoroasă în cadrul oricărei companii. Dincolo de aparenta tentă demagogică a unei astfel de afirmaţii, adevărul este de necontestat. Reuşita oricărei iniţiative pe care ar putea-o avea o organizaţie depinde, în cea mai mare măsură, de cei care o pun în aplicare, iar performanţa este în strânsă legătură cu modul în care oamenii sunt trataţi.
Obiectivele companiei depind de eficienţa şi eficacitatea cu care departamentul de resurse umane îşi îndeplineşte funcţia, care nu mai este doar cea de asigurare a forţei de muncă şi de întreprindere a demersurilor de recompensare, ci de creare acelui mediu şi a acelor instrumente în măsură să asigure competitivitatea structurii pentru care lucrează.
Rolul departamentului de resurse umane a evoluat de la cel administrativ şi operaţional la cel de partener strategic, menit să crească oamenii și să-i îndrepte către propria excelență. Mai mult decât atât, trebuie să susţină compania în cadrul procesului de schimbare permanentă, căreia trebuie să îi facă faţă în contextul economiei moderne…
Citeşte articolul integral pe hrmanageronline.ro.