Ce să NU faci după interviu de angajare
Indiferent de ceea ce simţi, ţine minte că procesul de recrutare nu se termină aici. Şi chiar dacă nu vrei acea poziţie, îţi doreşti totuşi ca reputaţia ta să rămână intactă sau, de ce nu, să fie îmbunătăţită de această experienţă. Cei de la CBSNews ne oferă trei sfaturi în acest sens:
1. Nu le irosi timpul potenţialilor angajatori dacă ţi-ai pierdut interesul în job după interviu. Trimite-le un email politicos şi spune-le că ţi s-au schimbat priorităţile sau că, după ce ai avut puţin timp de gândire, te-ai hotărât să nu-ţi mai schimbi jobul acum;
2. Nu insista să primeşti un răspuns. Dacă însă au trecut 2-3 săptămâni de la interviu şi nu ai primit nicio veste, atunci e ok să trimiţi un email scurt şi să ceri un update;
3. Nu lua respingerea la modul personal. Găsirea candidatului potrivit ţine doar parţial de candidat în sine; restul criteriilor ţin de potrivirea la cultura organizaţională.
Indiferent de ceea ce se întâmplă, însă, trebuie să ţii minte un lucru: experienţa unui interviu e foarte importantă. Ştii mai multe acum decât ai ştiut la început.