“Dragă mamă, anul acesta pregătesc eu masa de Paște!”
Suprinde-o și fă-i cadou timp alături de familie, fiindca anul acesta de Paște poți comanda online preparatele specifice sărbătorii la http://mancareadeacasa.ro/masa-de-paste.
Nelipsitele preparate pe bază de carne de miel și nu numai sunt gătite dupa rețetele tradiționale, păstrând gustul autentic și delicios al mâncării de acasă. Pentru a organiza o masă bogată de sărbatoare, cu preparate gustoase, nu trebuie decât să îți alegi ce poftești din meniul special pentru Paște, să te decizi asupra numărului de porții, iar produsele pe care le vei comanda online, vor fi livrate în ziua și la ora specificată de tine. Simplu și rapid!
Iar pentru cei pasionați de gătit, care vor să își pregătească singuri preparate, Chef Maria Burlacu de la mancareadeacasa.ro ne-a dezvăluit rețeta pentru tradiționalul stufat de miel.
Stufat de miel
Ingrediente
· coaste de miel
· 4-5 legături ceapă verde
· 3-4 legături usturoi verde
· 1 cutie roşii decojite
· sare
· piper
· 1 legătură mărar
· ulei
Mod de preparare
Coastele de miel se spală cu apă rece.
Ceapa verde şi usturoiul se curăţă şi se taie mărunt.
Coastele se prăjesc în ulei, întorcândule pe ambele părţi.
În uleiul în care s-au prăjit coastele, se călesc ceapa şi usturoiul. Când s-au înmuiat se adaugă roşiile decojite date prin robot şi se fierbe 15 minute.
Se adaugă sare şi piper şi se mai lasă să fiarbă 5 minute.
Coastele prăjite se aşează într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei. Deasupra se pune sosul din ceapă. Se acoperă şi se bagă în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.
Se scoate din cuptor şi se presară deasupra mărarul tocat mărunt.
Se poate servi alături de o salată verde.