Ce faci dacă ai fost la un interviu şi angajatorul nu te mai sună
Cel mai dezamăgitor pentru cineva care îşi caută asiduu de lucru este să nu primească un răspuns din partea companiei la care a aplicat, deşi a fost chemat la un interviu. Apare sentimentul de nesiguranţă şi te întrebi dacă nu ai greşit tu cu ceva. Foarte multe persoane se lasă afectate de această situaţie şi, de exemplu, ar putea claca la următorul interviu pentru un alt loc de muncă deoarece şi-au pierdut încrederea în sine.
Mai ales dacă ai fost la un interviu în celălalt capăt al ţării şi nu ai primit feedback nici măcar pe mail, ceea ce ar fi durat cel mult 20 de secunde. Frustrant. Mulţi angajatori, după ce îşi găsesc omul potrivit, uită să mai poarte ultima discuţie cu ceilalţi potenţiali aplicanţi, deşi e bine să laşi o portiţă deschisă. Dacă cel pe care l-ai ales te lasă peste două luni, sau se dovedeşte a fi incompetent? Neglijarea candidaţilor dăunează reputaţiei oricărei companii.
Pentru un candidat, cel mai bun sfat este să nu sune niciodată înapoi şi să se lase sunat, oricât de tare ar fi presat de situaţia financiară sau şi-ar dori jobul respectiv. Încearcă de la interviu să stabileşti cu angajatorul o eventuala dată pentru un raspuns. Dacă nu îl primeşti, nu trebuie să te superi sau sa dezarmezi.
Dacă ştii în ce zi se închide perioada in care se aplica la acel job, nu trebuie decât să o urmăreşti şi să nu te laşi demoralizat dacă nu eşti sunat. Din contră, ar trebui să cauţi în mai multe părţi. Să dai telefon după două săptămâni ca să întrebi dacă totul este în regulă şi primeşti jobul respectiv, te poate pune într-o situaţie foarte penibilă şi descurajatoare.