Downgrade de carieră, upgrade de viaţă
A dat betoanele pe condimente, Bucureştiul pe Sibiu şi funcţia de director general pe cea de bucătar şef în propriul restaurant. La prima vedere, Alexandru Balog a făcut un pas înapoi în carieră, atunci când a decis să renunţe la viaţa de corporatist din Capitală pentru a pune pe picioare o mică afacere la 300 de kilometri distanţă. Antreprenoriatul este însă visul secret al multor manageri din România, iar downgrade-ul rămâne, de multe ori, doar un termen de convenţie.
La 39 de ani Alexandru Balog şi-a încheiat cariera de corporatist. La aceeaşi vârstă, alţii abia se pregătesc de prima numire într-o poziţie managerială. Cu doi ani în urmă, era directorul general al diviziei de betoane din cadrul companiei multinaţionale de construcţii Strabag şi se afla în plină ascensiune profesională. Astăzi este proprietarul a două afaceri de mici dimensiuni, departe de Bucureşti şi de agitaţia vieţii de birou dintr-o companie care anual făcea afaceri de peste 200 de milioane de euro.
Citiți articolul integral pe IncomeMagazine.ro