În doi ani de la lansare, „Puiul Fericit” a adus un milion de euro, la o medie a vânzărilor lunare de 15 tone
„Puiul Fericit este un produs de nişă, premium, care s-a impus şi şi-a câştigat repede clienţii prin calitatea deosebită, menţinându-se la un nivel constant din punct de vedere al vânzărilor. Dacă am face o statistică a vânzărilor, am putea afirma că în doi ani de zile, peste două milioane de români au savurat gustul puiului crescut ca la curte – hrănit cu 80% porumb şi scos la iarbă verde. Pentru noi, performanţa este cu atât mai notabilă, cu cât piaţa cărnii de pasăre a avut în ultimii ani un trend de scădere, iar anul acesta se observă o tendință de stabilizare a acesteia, context în care vânzările Agricola au un trend crescător”, a declarat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.
Cumulat, în primele 8 luni ale anului 2012, Agricola Bacău a vândut 21.838 tone carne pui, faţă de 20.744 tone în primele 8 luni ale anului 2011 (+5,2%) și a înregistrat o creștere valorică a vânzărilor de 13,5%.
„În ultimii doi ani am asistat la mai multe tendinţe de modificare ale obiceiurilor de consum ale românilor determinate în special de scăderea puterii de cumpărare şi nesiguranţa zilei de mâine. Agricola Bacău a urmărit îndeaproape aceste modificări de comportament de consum şi şi-a adaptat din timp şi gradual strategia de dezvoltare la noile realităţi. Am crescut în 2010 volumele de carne de pasăre comercializate cu 27%, în 2011 cu 20%, iar anul acesta apreciem o creștere de 10%. Oferim clienţilor un portofoliu variat de produse, optimizat din punct de vedere al costurilor, la o calitate garantată. Iar acest lucru se reflectă în evoluţia vânzărilor”, a precizat Grigore Horoi, preşedintele Agricola Bacău.
Fermele în care este crescut „Puiul Fericit” au dimensiuni reduse, sunt situate într-o zonă izolată, cu vegetaţie bogată, de pădure, respectă tiparul adăposturilor tradiţionale în care puii au o densitate la sol foarte mică şi sunt amenajate astfel încât permit ieşirea puilor în aer liber. „Puiul Fericit” este hrănit timp de 70 de zile după o reţetă în care porumbul reprezintă 80%, proces ce asigură o calitate deosebită a cărnii, asemnea păsărilor crescute la curte.