Personalitatea și mediul de lucru virtual: Cum putem utiliza știința psihologică pentru a ne adapta și a fi performanți?
Sursa foto: Pixabay
Având în vedere contextul actual, multe organizații au făcut trecerea la lucrul de acasă. Virtualizarea mediului de lucru nu este însă un concept nou. În ultimii ani, odată cu creșterea cererii pentru un job flexibil și dezvoltarea tehnologiei, multe companii au ales să ofere angajaților opțiunea remote.
Conferințele virtuale, platformele de comunicare cum ar fi WeChat, Slack, Skype for business și aplicațiile care gestionează lucrul de la distanță și angajații, au transformat această variantă într-una posibilă și la fel de ușor de gestionat.
Cu planuri și politici pentru virtualizarea mediului de lucru, companiile se vor adapta mai ușor amenințărilor externe. În lipsa acestor planuri, companiile vor fi nepregătite și vor reacționa cu dificultate în fața unei crize.
Într-adevăr, poate fi dificil să descoperi cum poți conduce o echipă cu mobilitate redusă. De exemplu, este posibil ca unii angajați să nu fie la fel de eficienți fără supraveghere directă, dar cum știm noi care angajați vor avea nevoie de un sprijin mai mare și care pot fi independenți? Când membrii echipei sunt la distanță, cum putem identifica punctele forte, pentru a fi eficienți, atât ca echipă cât și în relație cu celelalte departamente?
Mai mult, în timp ce multe companii iau în calcul măsuri de reducere a costurilor în această perioadă, angajarea este inevitabilă pentru altele. În mod normal, interviurile față în față fac parte din procesul de recrutare. Cum poate angaja o companie o persoană potrivită fără a o întâlni?
Modul în care companiile gestionează aceste provocări poate determina succesul sau eșecul, în special când COVID-19 va avea implicații grave în economia globală.
Evaluări de personalitate pentru angajații de la distanță
Specialiștii Hogan Assessments consideră că succesul unei companii este măsurat de 2 elemente: oamenii și banii. Evaluările de personalitate ajută companiile să-și cunoască oamenii. Știința personalității devine, astfel, elementul cheie care poate prezice performanța. Utilizând o evaluare a personalității validă și fiabilă, putem obține informații despre modul de lucru al persoanei testate, astfel încât să stabilim modul în care putem gestiona cât mai eficient relația cu persoana respectivă și decide dacă procesul de angajare poate continua.
Mai mult, angajaților extravertiți li se pot planifica mai multe oportunități interactive și li se poate da libertatea de a-și seta propriile obiective, atât timp cât vor avea la dispoziție toate resursele pentru a le atinge. Pentru alți angajați însă, va fi nevoie să setați obiectivele și să stabiliți un plan pentru a le atinge, cu puncte de check-in frecvente, asigurându-vă că și în mediul virtual aceștia beneficiază de o structură; această adaptare va reprezenta pentru ei cheia succesului.
Pentru a construi și gestiona echipe, studiile au arătat că, selecția membrilor ei pentru abilitățile lor funcționale nu garantează însă și eficiența. Chiar și o echipă plină de oameni cu abilități sau certificări, competitivi la nivel mondial, poate eșua să performeze. Și asta deoarece personalitatea și valorile sunt esențiale pentru a dezvolta acele legături sociale și a îmbunătăți performanța, mai ales când echipele lucrează de la distanță.
În cele din urmă, evaluările sunt cel mai mare avantaj al angajatorului în cazul unui proces de recrutare la distanță. Așa cum Darin Nei, directorul de produs și al distribuitorilor internaționali Hogan, a subliniat, evaluările de personalitate adaugă structura proceselor de intervievare, sunt greu de falsificat și sunt o metodă eficientă din punct de vedere al costului pentru a colecta aceleași tipuri de informații despre toți candidații. Evaluările de personalitate pentru angajații la distanță reprezintă un pas inițial excelent în procesul de angajare, deoarece nu discriminează și reprezintă un un mod ușor de a promova diversitatea și incluziunea în organizație, ca parte a procesului de angajare. Adițional, pot fi combinate cu alte evaluări, cum ar fi de cele de raționament sau abilități, pentru a avea o imagine completă și obiectivă asupra candidatului.
În timp ce interviurile cu unii candidați vor fi în continuare necesare, utilizarea unei evaluări a personalității este o bază excelentă pentru întregul proces de angajare și susținerea eficientă a oricărui interviu, inclusiv cele la distanță.
Deși nu putem controla multe lucruri în timpul răspândirii virusului COVID-19, soluțiile Hogan oferă un avantaj competitiv și științific în înțelegerea talentelor, asigurând companiei atât succes cât este posibil în această perioadă incertă.
Articol pus la dispoziție de Hart Consulting
Autori : Krista Pederson, Director Asia Pacific Hogan, și Garrett Shaffer, Hogan Account Manager