Sfaturi: ce atitudine trebuie să ai atunci cand iţi dai demisia
Mai ales în această perioadă de criză economică, a renunţa la job poate fi un gest ce poate fi catalogat cel puţin curajoş. Dar, conjunctura de la birou te poate face să iei această decizie.
A-ţi da demisia nu înseamnă un act de laşitate. În viaţă, sunt momente când trebuie să știi să renunţi. De ce ar fi rușinos să îţi dai demisia? Ar putea fi stânjenitor să le explici celorlalţi că ai greşit atunci când te-ai angajat la jobul respectiv sau că ai fost copleşit de situaţie?
Atunci când renunţi înseamnă că pui în balanţă ceva: energia pe care ai depus-o la muncă şi satisfacţia materială şi profesională. Dacă nu eşti mulţumit, de ce să nu renunţi? Un angajat frustrat nu dă randament şi, oricum, va ajunge în situaţia să plece.
Ok, te-ai hotărât să îţi dai demisia. Ce trebuie să faci? Ar fi bine să ai deja pregătită o alternativă, dar dacă nu ai, gândeşte-te bine care sunt obiectivele tale şi ce îţi place să faci. Ce contează cel mai mult pentru tine? Care sunt priorităţile tale şi ce te face mulţumit profesional? Poate că este momentul să îţi schimbi domeniul.
Secretul este să fii încrezător în tine atunci când ai decis să pleci. Nu rămâne angoasat, gândindu-te dacă a fost cea mai bună decizie. Nu mai te uita la cum se desfăşoară lucrurile la fostul tău loc de muncă şi să crezi că ar fi fost mai bine dacă erai tu acolo. Totul constă acum în a te gândi la tine şi ce trebuie să faci de-acum încolo. Gândeşte-te la ce ai de câştigat plecând.
Odată plecat, niciodată să nu te mai întorci. Poţi ajunge în situaţii dintre cele mai umilitoare.