Sute de joburi puse la bătaie la Bursa Locurilor de Muncă
„Prin această acţiune, urmărim creşterea gradului de ocupare al forţei de muncă al femeilor. Sunt vizate, în special, femeile cu educaţie şcolară redusă sau fără calificare, cele care se întorc din străinatate, femeile care doresc să se angajeze după o perioadă lungă de creştere a copiilor, cele calificate dar fără loc de muncă, precum şi persoanele care se confruntă cu şomajul”, declară Daniela Vișoianu, Manager Proiect ,,Munca are genul feminin”.
Dezbatere cu tema „Evoluția și accesul femeii pe piața muncii”
La evenimentul care se va desfășura în perioada 6 – 8 noiembrie vor fi prezenţi cel puţin 30 de angajatori din diverse domenii, care vor pune la dispoziţie sute de locuri de muncă.
De asemenea, timp de 3 zile, echipa de experţi din cadrul proiectului ,,Munca are genul feminin”, formată din consilieri de ocupare, psihologi, mediatori şi asistenţi sociali, vor realiza acţiuni de informare, mediere şi consiliere, cu scopul de a creşte incluziunea socială a grupurilor defavorizate pe piaţa muncii.
Pe perioada desfășurării Bursei Locurilor de Muncă, va avea loc și dezbaterea cu tema „Evoluția și accesul femeii pe piața muncii”. În cadrul acestui eveniment, care va avea loc miercuri, 7 noiembrie, în sala Paris a hotelului Rin Grand, începând cu orele 13.00, reprezentanți ai autorităților centrale, ai societății civile și experți în resurse umane vor dezbate problematica egalității de șanse pe piața muncii a femeilor aflate în situații de excludere și marginalizare socio-profesională, precum și reintegrarea și evoluția acestora pe piața muncii.
„Munca are genul feminin”
Proiectul “Munca are genul feminin” este implementat de Asociația C4C – Communication for Community, în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș. Este un proiect cofinanțat din Fondul Social European, Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritară 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 6.3 "Promovarea egalităţii de şanse pe piaţa muncii" și are ca obiectiv principal promovarea incluziunii sociale și a egalitătii de șanse pe piața muncii a femeilor aflate în situații de excludere și/sau marginalizare socio-profesională. De asemenea, proiectul urmărește integrarea grupurilor vulnerabile pe piața muncii: creșterea gradului de ocupare în rândurile femeilor și a altor grupuri vulnerabile, fiind categorii expuse riscului excluziunii sociale pe baza criteriilor de gen, origine etnică, vârstă și statut social.
În cadrul proiectului, 4.117 de femei au fost informate, 3.733 de femei au participat la sesiuni de consiliere psihologică, 3.345 de femei au luat legătura cu un mediator și aproximativ 2.800 de femei au finalizat cursuri de calificare gratuite.