Testează-i! Cum recunoşti angajaţii problematici înainte de a lucra cu ei
Instabilitatea poate apărea în echipa, iar dacă alţi angajaţi îl simpatizează pe colegul problematic, i-ar putea urmă calea în viitor. Cheia este să fii prudent atunci când recrutezi.
Foloseşte-ţi inteligenţa emoţională
Când intervievezi candidaţi, fii atent la gesturile lor, vezi dacă pot menţine contactul vizual, dacă sunt siguri pe ceea ce spun. În cazul în care vorbesc repede, au o exprimare vagă sau îşi vorbesc fostul angajator de rău, s-ar putea să ai de-a face cu un angajat disfuncţional. În general, oamenii încearcă să se comporte cât mai bine la un interviu. Dacă într-o discuţie de jumătate de ora apar detalii compromiţătoare, gândeşte-te la ce ar putea să apară după trei luni.
Poate că nu se practică peste tot, dar câteva ore de lucru de proba ar putea reprezenta o metodă mult mai eficientă de recrutare. Pur şi simplu îi aloci potenţialului angajat o jumătate de zi în care să stea la birou, să primească câteva sarcini esenţiale şi să interacţioneze cu angajaţii tăi. Vei vedea cum se descurcă, cum îşi stăpâneşte emoţiile şi cum îşi tratează colegii. Sigur, procedura nu garantează o precizie de 100%, dar tot e mai eficientă decât o jumătate de ora de interviu în care vorbesc mai mult aparenţele.
Au fost cazuri în care, în urmă acestui model de recrutare, angajaţii au arătat o atitudine orientată strict către sine, au devenit violenţi sau chiar au decis că nu vor să continue activitatea alături de respectivă companie.
Mai mult pe risco.ro