„Împreună pentru comunitate” aduce un nou colţ verde în nordul Capitalei
La acţiunea de voluntariat au participat circa 80 de angajaţi, care au plantat pe o suprafaţă de 3-3,5 metri lăţime şi 400 metri lungime, curăţată anterior de deşeuri, nivelată şi pregătită pentru plantare de către angajaţii Holcim de la staţia de betoane din Pipera. Au fost plantaţi frasini, castani şi arbori decorativi precum catalpa, prunus sau rustifina, dar şi 11 specii de arbuşti, care vor crea o nouă zonă verde în partea de nord a Capitalei.
„Acţiunea din nordul Capitalei, este, ca şi celelelate 15 activităţi din România, o dovadă a recunoştinţei noastre, dar şi un act de responsabilitate civică, pe care dorim să-l transformăm într-o tradiţie. Am ales anul aniversar al Centenarului Grupului Holcim pentru a ne arăta recunoştinţa faţă de oamenii care ne-au fost aproape de-a lungul timpului şi ne-am dorit ca toate acţiunile de voluntariat să fie cu adevărat de ajutor pentru fiecare comunitate în parte”, a declarat Daniel Bach, Directorul General al Holcim România.
15 acţiuni desfăşurate sub umbrela campaniei „Împreună pentru comunitate”
Până în acest moment s-au desfăşurat 15 acţiuni de voluntariat din cele 16 programate în cadrul campaniei „Împreună pentru comunitate”. Acestea au acoperit trei domenii distincte care reprezintă probleme actuale ale comunităţilor din România: plantări de copaci pentru un mediu mai verde, colectare selectivă de deşeuri şi reabilitarea unor zone de interes public.
Astfel, la Câmpulung angajaţii Holcim au plantat 14.000 de puieţi la marginea oraşului, la Oradea ei s-au concentrat pe înverzirea malurilor râului Crişul Repede, iar la Chitila au înfrumuseţat zona adiacentă staţiei de betoane. Un mediu mai curat a fost un alt obiectiv al campaniei astfel că angajaţii de la Aleşd, Braşov şi Timişoara au colectat selectiv deşeurile de pe albiile râurilor care mărginesc sau traversează oraşele lor, în timp ce la Piteşti ei au ales zona împădurită a cartierului Trivale ca ţintă a acţiunii lor.
Angajaţii din Câmpulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Satu Mare au ales să reabiliteze spaţii de joacă la grădiniţe, cămine de copii şi azile pentru bătrâni, precum şi să aducă îmbunătăţiri unor drumuri publice.