Holcim România porneşte campania “Împreună pentru comunitate” cu acţiuni de voluntariat în 15 localităţi din ţară
Acţiunile de voluntariat din campania “Împreună pentru comunitate” se vor desfăşura în 15 localităţi din ţară: Bucureşti, Chitila, Aleşd, Braşov, Câmpulung, Craiova, Cluj-Napoca, Piteşti, Ploieşti, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Târgu Mureş, Timişoara şi Turda. Ele se vor concentra pe trei domenii – reabilitare, plantare şi colectare deşeuri.
Toate acţiunile organizate în această campanie au fost propuse de angajaţii companiei din fiecare locaţie, fiind selectate alături de reprezentanţi ai comunităţilor locale, beneficiarii direcţi şi indirecţi ai acestor initiaţiative ridicându-se la peste 50.000 de locuitori, potrivit estimărilor Holcim România.
Plantări de copaci
Plantarea de copaci şi reamenajarea unor spaţii verzi vor fi în atenţia angajaţilor Holcim. Astfel, la Câmpulung se vor planta peste 14.000 de puieţi în vecinătatea fabricii de ciment, iar la Oradea şi în Chitila echipele de voluntari Holcim vor reda comunităţilor zone mai verzi în perimetrul râului Crişul Repede şi în zona adiacentă staţiei de betoane din Chitila.
Colectare selectivă de deşeuri
Albiile râurilor şi zonele împădurite din vecinătătea oraşelor vor fi principalele ţinte ale acţiunilor de colectare selectivă a deşeurilor. Zonele vizate în campania “Împreuna pentru comunitate” sunt Pârâul Şoimul din Aleşd, Timişul Sec din Braşov, Canalul Bega din Timişoara şi zona împădurită din cartierul Trivale la Piteşti.
Reabilitări de zone de interes public
Pentru reabilitarea zonelor de interes public acţiunile organizate de Holcim România vizează reabilitări de spaţii de joacă la gradiniţe, cămine de copii şi azile pentru bătrâni, precum şi reparaţii şi îmbunătăţiri ale unor drumuri în localităţile Bucureşti, Câmpulung, Craiova, Cluj-Napoca, Turda, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Satu Mare.
Iniţiativă şi mobilizare internă
“Aniversarea Centenarului Grupului Holcim şi a 15 ani de prezenţă Holcim în România este pentru noi atât un moment de bilanţ, cât şi cel mai bun prilej de a ne manifesta recunoştinţa faţă de toţi cei care ne susţin în activitatea noastră. Angajaţii Holcim România au propus aceste iniţiative de sprijin comunitar şi vor contribui personal în finalizarea acţiunilor, în unele cazuri împreună cu familiile şi cu parteneri de afaceri. Este impresionant spiritul de solidaritate şi mobilizarea din companie, faptul că fiecare doreşte să contribuie la îmbunătăţirea unor aspecte de viaţă în comunitatea unde locuieşte şi să ofere astfel un exemplu celor din jur”, a declarat Daniel Bach, Directorul General Holcim România.
Toţi angajaţii Holcim se vor implica pentru minimum o zi ca voluntari în programe sociale
Campania “Împreună pentru comunitate” este ocazionată de Centenarul Grupului Holcim şi se desfăşoară la nivel global, în toate companiile din Grup. Pe tot parcursul anului, cei peste 80.000 de angajaţi Holcim din toate colţurile lumii se vor implica pentru minim o zi ca voluntari în programe sociale, cu scopul de a însuma, prin timpul petrecut în astfel de acţiuni, cel puţin 100 de ani. Aceasta este un cadou simbolic oferit de echipa Holcim comunităţii globale, în semn de recunoştinţă faţă de suportul şi sprijinul oamenilor, de-a lungul timpului.
Holcim (România) S.A. deţine în prezent 2 fabrici de ciment în Câmpulung şi Aleşd, o staţie de măcinare şi un terminal de ciment la Turda, 18 staţii ecologice de betoane, 5 staţii de agregate, 2 staţii de lianţi speciali şi un terminal de ciment în Bucureşti. Holcim (România) S.A. are aproximativ 1.100 angajaţi.
Holcim este unul dintre cei mai importanţi furnizori de ciment şi agregate (nisip şi pietriş), betoane şi asfalt, dar şi servicii aferente acestor domenii de activitate. Grupul deţine participaţii minoritare şi majoritare, în circa 70 de ţări, pe toate continentele.