Cât de mult muncesc cei mai influenţi lideri ai lumii
Tim Cook, CEO-ul Apple, trimite mail-uri angajaţilor săi la ora 4:30 dimineaţa. Omul a preluat funcţia lui Steve Jobs pe bună dreptate. Cook a fost dintotdeauna un tip dependent de muncă, este primul care păşeşte pe uşa companiei şi ultimul care pleacă. El obişnuia să ţină şedinţele cu angajaţii duminică seara, pentru a aplica măsurile luni dimineaţa.
Mary Barra, CEO-ul şi preşedintele General Motors, lucrează în companie de 33 de ani, de la vârsta de 18 ani, când s-a înscris într-un colegiu de inginerie sponsorizat de companie. Acolo şi-a petrecut jumătate de an studiind piesele unei instalaţii ale Pontiac. Colegii ei din companie spun că ea este prima persoană care ajunge la job în fiecare dimineaţă şi răspunde la mail-uri şi după ora 11 seara. În 2013, implicarea ei a fost recompensată şi a fost numită General Manager al General Motors, prima femeie CEO din istoria companiei.
Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, a muncit fără oprire dintotdeauna. Un fost coleg de liceu îşi aminteşte că Bezos şi-a propus încă de atunci să fie şef de promoţie. La Amazon lucra şi câte 12 ore pe zi, şapte zile pe săptămână şi se trezea în fiecare zi la 3 a.m. În prezent, Bezos trimite mail-uri echipei despre problemele, dar şi soluţiile legate de departamentul de servicii clienti la cele mai târzii ore din noapte.
Tenismenele Venus şi Serena Williams lovesc mingea de la 6 dimineaţa încă de la vârsta de 7-8 ani. Ele au crescut în jurul terenului de tenis. Când erau mici, surorile aveau antrenamente dimineaţa, înainte de şcoală, dar şi după cursuri.
Carlos Ghosn, CEO-ul Nissan şi Renault CEO, zboară anual peste 240.000 de kilometri. Ghosn conduce cea mai mare companie producătoare de autovehicule, ceea ce spune multe despre etica muncii lui. CEO-ul lucrează mai mult de 65 de ore pe săptămână şi îşi petrece 48 de ore pe lună în aer.
Sheryl Sandberg, COO-ul Facebook, este unul dintre cei mai atipici oameni de afaceri. Ea pleacă de la job la 5:30 p.m., ca să ia cina şi să petreacă timp cu copiii săi. După ce îşi culcă copiii, Sheryl este disponibilă online şi se apucă de muncă.
Michael Jordan, legenda NBA, îşi petrecea verile exersând sute de aruncări la coş pe zi. El a devenit o legendă pentru că a lucrat din greu la ţelul lui. Aruncarea la coş a lui Jordan când a intrat în ligă nu era suficient de bună. A stat pe bară şi a exersat sute de aruncări pe zi până când a atins perfecţiunea.
Jeffrey Immelt, CEO-ul GE, şi-a petrecut 24 de ani lucrând 100 de ore pe săptămână. În 2005, revista Fortune, l-a numit Managerul Bionic. La 5:30 dimineaţa, Immelt citea ştirile zilei în timp ce-şi executa exerciţiile fizice.
Marissa Mayer, CEO-ul Yahoo, lucra 130 de ore pe săptămână pe vremea când era la Google. Şi pentru că îşi petrecea atat de mult timp la job, ea obişnuia să doarmă sub birou.
Sir Martin Sorrell, CEO-ul grupului de advertising WPP, este o persoană recunoscută pentru dependenţa de muncă, iar angajaţii lui se aşteaptă să primească mail-uri la orice oră din noapte. El îşi începe ziua de lucru la ora 6 şi “pare că nu termină niciodată”, scrie Financial Times. Un fost client a spus că i-a trimis lui Sorrell un mesaj în timp ce era într-o ţară cu un alt fus orar, într-o dimineaţă foarte devreme, iar acesta i-a răspuns aproape imediat.