Marile ambiţii te poartă către reuşită!
„Nu contează în ce ţară te-ai născut…”
Îi place să călătorească și se plimbă prin lume de câte ori are ocazia. Însă n-a mai avut de mult o vacanță clasică, la hotel, în care să stea o săptămână la all-inclusive sau întins pe plajă. Anul trecut a fost 15 zile în Italia şi s-a plimbat prin sate să vadă locuri care nu sunt atât de populare și pe care oamenii, în general, nu își doresc să le vadă. Când o să iasă la pensie, speră să profite de timpul liber pe care îl va avea ca să facă astfel de excursii inedite. Îi face o deosebită plăcere să cunoască alte culturi, cât mai mulți oameni, feluri de mâncare, istoria popoarelor. Poate şi de aceea, Haluk se simte în România ca la el acasă. Ba chiar oarecum distanţat de Turcia, ţara sa natală, pentru că în ultima periodă a petrecut prea puțin timp acolo. De 17 ani lucrează în străinătate și de ceva timp în România. A întâlnit mii de români și se vede ca pe unul dintre ei. „Am lucrat în numeroase companii de top din România, le-am condus și au fost de succes. Cel mai bun exemplu este Kanal D. Aici 95% dintre angajați sunt români și toți sunt foarte buni. Nu contează în ce țară te-ai născut, este important cât de mult te implici în ceea ce faci, cât de mult îți place și dacă ai dorința de a face ceva”, este de părere președintele Dogan Grup în România.
Cu serialul Suleyman Magnificul şi cu emisiuni de divertisment precum WOWbiz, Ochii din umbră, Roata norocului, D-Paparazzi şi Asta-i România, Kanal D are un share de piaţă de 8%. În spatele acestui succes se află Haluk Kurcer, preşedinte al Dogan Grup în România, membru în board-ul executive al Dogan Media International – companie controlată de conglomeratul turc Dogan.
A făcut o bancă de la zero în România
Președintele Dogan Grup România are numeroase proiecte reușite, însă două dintre ele îi sunt dragi. În 1997, împreună cu un amic, a pus bazele unei bănci, iar pentru acea perioadă – când România nu avea un sistem bancar bine pus la punct, mai bine spus lipsea cu desăvârșire – nu a fost ceva ușor de realizat. Cu toate acestea a reușit să facă din ea un succes. Al doilea proiect despre care Haluk vorbește cu mândrie este Kanal D. „În acest moment, Kanal D se află într-o poziție foarte importantă pe piață. Nu este a treia televiziune, ci între primele trei din România. Cel puțin două zile pe săptămână are prima sau a doua poziție în audiențe. Este un succes venit destul de repede, iar «pietrele» puse nu se clatină; călcăm pe tărâm sigur. Nu sunt lucruri realizate peste noapte, le-am gândit bine de-a lungul timpului. Este unul dintre succesele căruia îi dau foarte multă importanță în cariera mea. Mi-am demonstrat și mie că pot reuşi și în alt domeniu decât în cel bancar”, recunoaște cu sinceritate Haluk.
Filosofie de viaţă: să fie iubit de toată lumea
Crede că o mare parte din reușita proprie se datorează și filosofiei sale de viață, o afirmaţie pe care nu m-aș fi așteptat să o aud de la un manager: vrea să fie în relații bune cu toată lumea, ca oamenii să-l placă, să-l iubească. Merge prin instituție și vorbește cu oricine, vrea să se asigure că sunt bine cu toții și că totul este în regulă. „Dacă cineva are o antipatie față de mine, îmi atrage atenția și investighez să vedem ce l-a făcut să ajungă să simtă acest lucru. În plus, oamenii trebuie să simtă că fac parte din această insituție și că sunt importanți, fără nicio excepție.” El ia deciziile ca și cum televiziunea ar fi a sa şi hotărârile luate l-ar afecta personal.
O zi din viaţa de manager!
Haluk se trezește la șase, își pregătește micul dejun, își face un ceai turcesc și se uită la posturile care prezintă informații economice la acea oră. Apoi face puțin sport, 15-20 de minute, un duș, mănâncă și încearcă să ajungă cât se poate de devreme la birou. De cele mai multe ori ajunge odată cu fetele care fac curățenia, adică foarte devreme. Abia acum își începe efectiv ziua de muncă. Are ședințe, dar niciuna nu îl plictisește și speră că și ceilalți se bucură de ele. „ Nu ţin nicio ședință foarte serioasă, întotdeauna facem glume, avem și alte discuții sociale în care intrăm”. În plus, Haluk se plimbă foarte mult prin instituție ca să stea de vorbă cu oamenii pentru a se asigura că totul este în regulă. „Dacă sunt probleme nerezolvate, ele nu suportă amânare. Lăsate așa, ele cresc, nu dispar!” Dacă nu are multă treabă, între 8 şi 9 seara, pleacă spre casă, dar sunt și zile când ziua de lucru se încheie la 12 noaptea. „Weekendurile încerc să le petrec cu familia, dar sunt și sâmbete și duminici când lucrez, și atunci le cer iertare, dar mă înțeleg, pentru că și ele își doresc un tată și un soț de succes. Asta este viața mea”, concluzionează Haluk.
Articol preluat din Revista Cariere de aprilie. Pentru detalii legate de abonare, click aici