Bolile cronice și jobul: Câți angajați ratează tratamentul medical din cauza locului de muncă

Majoritatea angajaților din SUA cu afecțiuni cronice trebuie să își gestioneze starea de sănătate în timpul programului de lucru, dar evită să își informeze angajatorii despre acest aspect, potrivit unui nou sondaj realizat de Harvard T.H. Chan School of Public Health și de Beaumont Foundation.
Studiu, realizat pe un eșantion național reprezentativ de 1.010 angajați, relevă că 76% dintre persoanele cu afecțiuni precum hipertensiune, boli cardiovasculare, diabet sau astm își gestionează starea de sănătate la locul de muncă, însă 60% dintre aceștia nu și-au informat oficial angajatorii.
Angajații își sacrifică sănătatea pentru job
Rezultatele sondajului arată că 58% dintre angajații din SUA suferă de o afecțiune cronică fizică, iar mulți dintre ei își ajustează îngrijirea medicală pentru a nu afecta locul de muncă. 36% dintre respondenți au amânat sau au renunțat la consultații medicale pentru a nu-și întrerupe activitatea profesională, iar aproape jumătate dintre cei cu afecțiuni cronice au simțit că nu își pot lua o pauză la locul de muncă (49%) sau timp liber (49%), chiar dacă aveau nevoie din motive medicale.
Stigmatizarea afectează oportunitățile profesionale
Un alt aspect important relevat de sondaj este faptul că afecțiunile cronice pot limita șansele de avansare profesională. 33% dintre angajații cu astfel de probleme au pierdut oportunități de muncă, precum ore suplimentare sau proiecte suplimentare, iar 25% au ratat promovări. De asemenea, 21% dintre aceștia au primit recenzii negative la locul de muncă din cauza stării lor de sănătate.
Sprijinul angajatorilor este insuficient
Sondajul mai relevă că o parte semnificativă a angajaților nu beneficiază de suficiente resurse pentru gestionarea sănătății. Un sfert dintre angajații cu afecțiuni cronice sau care îngrijesc rude bolnave nu au avut deloc concediu plătit (12%) sau au epuizat zilele de concediu pentru a-și gestiona problemele de sănătate (14%).
Doar 44% dintre angajați consideră că angajatorul lor îi sprijină în a-și lua pauze sau concedii plătite, iar mai puțin de 40% spun că au flexibilitate în program sau posibilitatea de a lucra de la distanță.
CITEȘTE ȘI: LinkedIn: CV-ul profesional digital – Ce văd angajatorii și cum îți poate influența cariera
Foto: ID 57370404 © Endostock | Dreamstime.com