De ce gândirea creativă va deveni tot mai căutată de angajatori
Competențele care vin la pachet cu o gândire creativă și agilitatea vor deveni tot mai relevante în procesele de angajare, în următorii cinci ani, potrivit raportului World Economic Forum, The Future of Jobs Report 2025.
„Se preconizează că inflația va avea un impact mixt asupra creării nete de locuri de muncă până în 2030, în timp ce creșterea economică mai lentă este așteptată să ducă la pierderea a 1,6 milioane de locuri de muncă la nivel global. Aceste două efecte asupra creării de locuri de muncă se estimează că vor crește cererea pentru gândirea creativă, reziliență, flexibilitate și abilități de agilitate”, se arată în raport.
Asta în contextul în care aproximativ 50% dintre angajatori se așteaptă ca afacerilor lor să fie puternic influențate de inflație.
„Creșterea costului vieții este considerată al doilea cel mai transformator trend în ansamblu – și principalul trend legat de condițiile economice – cu jumătate dintre angajatori așteptându-se să le transforme afacerea până în 2030, în ciuda unei reduceri anticipate a inflației globale. Încetinirea generală a economiei, într-o măsură mai mică, rămâne, de asemenea, o preocupare principală și se estimează că va transforma 42% dintre afaceri”, potrivit sursei citate.
Astfel, pe măsură ce economia globală trece prin schimbări profunde, impactul combinat al creșterii costului vieții și al încetinirii economice redefinește prioritățile companiilor. Transformările preconizate până în 2030 nu doar că vor remodela piața muncii, dar vor amplifica și nevoia de competențe noi, față de care adaptabilitatea devine crucială.
Foto: ID 51139425 © Flynt | Dreamstime.com