11% dintre angajati nu isi iau pauza de masa
Dacă în urmă cu 6 luni angajaţii se simţeau presaţi de sarcinile de serviciu şi renunţau la pauza de masă, în prezent aceştia acordă o importanta mai ridicata prânzului şi alimentaţiei.
Peste 45% dintre respondenţi îşi luau mereu pauza de prânz, 23% dacă nu erau prea ocupaţi, 18% mâncau mereu la birou pentru a nu pierde din timpul de lucru şi aproape 13% erau prea presaţi de responsabilităţi şi săreau peste pauza de masă.
Recent, 849 de respondenţi ne-au descris cum arată pauza lor de masă:
- 46% mănâncă o masă caldă însoţită de discuţii amicale alături de colegi
- 22% îşi iau o pauză scurtă de mâncat câteva sandvisuri pe fugă
- 17% mănâncă la birou, pentru a nu pierde din timpul de lucru
- 11% nu îşi iau pauză de masă
- 4% nu au ales niciuna din opţiunile menţionate
Observăm că disponibilitatea pentru a lua pauza de masă a crescut, schimbare datorată cel mai probabil şi creşterii siguranţei jobului, dar şi unei preocupări mai mari faţă de o alimenţie sănătoasă. Pe lângă impactul principal asupra sănătăţii, lipsa unei pauze de masă îşi lasă amprenta şi asupra productivităţii şi eficienţei la job, deci fugi să iti iei pranzul!