20 de planuri de afaceri au primit asistență la finanțare și implementare
Finanțările au fost acordate pe baza unui concurs de idei care a constituit punctul culminant al proiectului POSDRU 61095 “Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate”. La concurs au participat în total 200 de antreprenori care au realizat planuri pentru începerea unei afaceri noi sau îmbunătățirea unei afaceri existente, în urma cursurilor și atelierelor practice oferite în cadrul priectului.
Participanții au fost selectați în program în urma unui studiu de piață care a urmărit identificarea competențelor antreprenoriale și a factorilor care contribuie la succesul și la eșecul în afaceri. Ulterior, ei au fost evaluați și îndrumați să urmeze modulele necesare pentru creșterea competitivității personale. Modulele au constat în ateliere de lucru și studii de caz cu o puternică componentă practică, adaptate realității actuale din mediul de afaceri românesc, și s-au finalizat cu elaborarea planurilor de afaceri individuale, pentru începerea unei afaceri noi sau îmbunătățirea uneia deja existente.
Proiectele câștigătoare vizează afaceri din domenii diferite de la servicii de curățenie pentru mașini până la terapie prin practică muzicală
Cele 20 de proiecte câștigătoare vizează afaceri din domenii diferite, de la servicii de curățenie pentru mașini (proiectul clasat pe locul 1) până la servicii de publicitate, traduceri autorizate, teambuilding, terapie prin practică muzicală, arhitectură, echipamente pentru cabinete medicale și stomatologice, retail sau logistică. Punctele comune ale tuturor acestor afaceri sunt cererea continuă, prețul redus de implementare și, bineînțeles, planuri viabile realizate în urma instruirii din cadrul programului “Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate”.
"Dezvoltarea competențelor şi asistenţă în afaceri pentru întreprinzătorii în dificultate" este un proiect finanțat prin programul POSDRU și urmărește creșterea competențelor antreprenorilor români. Proiectul pornește de la nevoile reale ale acestora și ține cont de specificul mediului economic românesc actual. Proiectul nu este o școală teoretică, ci un ansamblu de studii de caz, de aplicații practice și ateliere de lucru care să dezvolte aptitudinile antreprenorilor la nivelul la care aceștia să devină competitivi în mediul românesc actual.