Generația Y, prima din istorie care poate să facă ceea ce îi place
Printre speakerii evenimentului s-au numărat Ryan Ross, Vicepreşedintele Hogan Assessment SUA, Jarrett Shalhoop, Senior Consultant | Global Alliances Hogan Assessment SUA, Prof. Ken Harmon, Provost and VicePresident for Academic Affairs Kennesaw State University, Atlanta, Georgia- SUA, Vlad Bog, HR Director Microsoft România, Adela Jansen, Director Executiv Resurse Umane BRD Groupe Société Générale, Sergiu Neguţ, Senior Consultant Wanted Transformation Consultancy, Mădălina Bălan, Managing Partner HART Consulting.
Ryan Ross, aflat pentru prima oară în România, a discutat despre angajații cu potențial ridicat și cum putem să ne asigurăm că selecția acestora este corectă. Ross consideră că organizațiile ar trebui să fie atente la 5 aspecte atunci când aleg talentele: să definească potențialul corect , să identifice angajații cu potențial ridicat, să folosească metode obiective în identificarea și măsurarea potențialului, să aibă grijă la angajamentul acestora și să dezvolte persoanele cu potențial ridicat.
Vlad Bog a adus în discuție tipologia și așteptările generației Y. „Generația Y nu mai este acea generație care va bate la porțile noastre sau cei care vor începe să apară în organizațiile noastre, ci sunt deja acolo. Ocupă poziții de conducere în organizații și încep să aibă un cuvânt important de spus. Ei își fac joburile cu pasiune. Este prima generație din istorie care poate să facă ceea ce îi place.”, a declarat Bog.
Afișând pasiune pentru ceea ce fac înseamnă că ei încep să nu mai vadă jobul ca pe o activitate pe care o fac pentru bani, ci din plăcere. Acest lucru va duce la apariția conceptului de work-life continuum, deoarece nu va mai exista o separare clară a vieții personale și a celei profesionale pentru cei care își fac jobul din pasiune.
Ken Harmon a adus în discuție cele cinci nivele de conștientizare pe care o persoană le atinge pe parcursul vieții și despre care dintre acestea sunt caracteristice liderilor cu adevărat buni. Harmon a vorbit și despre modul în care angajații cu potențial pot fi dezvoltați ca lideri.
Jarrett Shalhoop a prezentat în cadrul conferinței „Triunghiul toxic”, care creează și încurajează leadership-ul toxic. Cele trei elemente ale triunghiului sunt:
- Liderii distructivi, care are în vedere doar propriul interes;
- Follow-erii care le permit acestori lideri să își desfășoare activitatea;
- Contextul care promovează leadership-ul toxic.
Mădălina Bălan și Sergiu Neguţ au adus în discuție trăsăturile de personalitate și valorile unor CEO care și-au dus companiile pe culmile gloriei sau le-au purtat către eșec.