Una din cinci companii vrea să crească productivitatea angajaţilor
Astfel, aproximativ 20% dintre companiile chestionate vizează o creștere a gradului de productivitate a angajaților, care nu mai depind de un calculator sau laptop pentru a avea acces la date de business, acestea putând fi vizualizate chiar de pe telefonul mobil sau de pe tabletă.
Totodată, una din şapte companii își doresc să înregistreze o creștere a vânzărilor, respectiv a veniturilor, în urma implementării unei soluții pentru mobilitate, iar 10% dintre ele se așteaptă la o îmbunătățire a serviciilor pentru clienți.
Citeşte şi: Și managerii sunt diferiți, din fericire. Al tău unde se încadrează?
„Utilizarea dispozitivelor mobile pentru business creează noi oportunități de dezvoltare, respectiv de îmbunătățire a performanței și creștere a profitului. Într-o lume în care viteza este esențială pentru business, iar oamenii nu pot aștepta să ajungă la birou pentru a avea acces la date, soluțiile pentru mobilitate deja sunt un standard pentru companiile care doresc să își mențină un avantaj competitiv pe piață”, a declarat Vlad Stănescu, Mobility Business Development Manager, SAP CEE.
Companiile se mai așteaptă și la reducerea costurilor și creșterea ratei de retenție a clienților. În ceea ce privește beneficiile interne, soluțiile de mobilitate ar trebui să le ofere angajaților mai multă flexibilitate la locul de muncă și acces mai rapid la informațiile de business, mai arată studiul IDC.
Strategia SAP pentru mobilitate are la bază SAP Mobile Platform, o platformă care permite organizaţiilor să conecteze orice tip de dispozitiv mobil cu orice sisteme IT back-end, fără a mai adopta noi instrumente de dezvoltare sau limbaje de programare.